Hoofdrol Castaignos, domper Verhaegh en Benschop

Eintracht Frankfurt heeft mede dankzij Luc Castaignos de eerste zege van het seizoen binnen. Paul Verhaegh en Charlison Benschop beleefden een slechte middag.

VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt 1-4
Luc Castaignos heeft zijn eerste doelpunt gemaakt in de Bundesliga. De spits, die deze zomer de overstap maakte van FC Twente naar Eintracht Frankfurt, beleefde kort voor rust van de wedstrijd tegen VfB Stuttgart zijn primeur. Op aangeven van Haris Seferovic tekende hij voor de 1-2.

De voorsprong was een hard gelag voor VfB Stuttgart, dat zeker in de eerste helft het betere van het spel had en ook via Daniel Didavi scoorde. Maar twee momenten van onoplettendheid werden afgestraft door Frankfurt. Naast de treffer van Castaignos was een eigen doelpunt van Adam Hlousek het resultaat daarvan.

Halverwege de tweede helft verdween de spanning uit de wedstrijd met opnieuw Castaignos in de hoofdrol. Keeper Przemyslaw Tyton haalde de doorgebroken Nederlander onderuit en moest dat bekopen met een rode kaart en een strafschop, die werd benut door Seferovic. Het sluitstuk was van Castaignos zelf. In de slotfase tekende hij na een individuele actie voor de 1-4.

FC Augsburg – FC Ingolstadt 04 0-1
Paul Verhaegh blijft met FC Augsburg op één schamel punt steken. De revelatie van vorig seizoen verloor op eigen veld verrassend van Ingolstadt. De promovendus dankte de overwinning aan een treffer van Matthew Leckie, die met een schot van ruim twintig meter de matchwinner werd. Ingolstadt klimt door het succes naar de zevende plaats, terwijl FC Augsburg op de veertiende stek blijft steken.

FSV Mainz 05 – Hannover 96 3-0
Charlison Benschop had bij Hannover 96 opnieuw een basisplaats, maar net als vorige week tegen Bayer Leverkusen stapte hij voortijdig van het veld. De aanvaller kon weinig uitrichten tegen FSV Mainz 05, dat na een half uur al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken had dankzij twee goals van Yoshinori Muto. Kort na rust besliste Yunus Malli het duel na een fout van voormalig PSV'er Marcelo.