Hoofdpijn voor Álvarez na doelpunt, Van Hanegem haalt uit naar KNVB

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoofdpijn voor Álvarez na doelpunt, Van Hanegem haalt uit naar KNVB
© Pro Shots

Bayern München opende het Bundesliga-seizoen vrijdagavond met een 8-0 zege op Schalke 04. Opmerkelijk, maar nóg opmerkelijker is dat de Onder-19 van Der Rekordmeister (onder leiding van trainer Martín Demichelis) precies datzelfde kunstje zondag óók flikte. SSV Ulm was het arme slachtoffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Juichen na een doelpunt moet een leuke aangelegenheid zijn, maar Edson Álvarez zal wel even gebaald hebben na de 1-0 van Ajax tegen RKC Waalwijk. Met dank aan zijn ietwat druistige ploeggenoot Mohammed Kudus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leicester City rondde zondag de komst van Cengiz Ünder af, de Turkse international was op zijn beurt behoorlijk onder de indruk van het gebbetje waarmee The Foxes hem welkom heetten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Wie het wordt zal me een zorg zijn, maar de manier waaróp het vaak allemaal gebeurt, dat irriteert mij altijd'
• Het lijkt erop dat Frank de Boer binnenkort wordt aangesteld als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dat vindt Willem van Hanegem opzich prima, maar hij kan de gedachtegang van de KNVB niet zo goed volgen. 'Wat zijn dat eigenlijk voor mensen?', zo vraagt hij zich bij FOX Sports hardop af over de beleidsbepalers bij de KNVB. Zo snapt hij niets van het feit dat Frank Rijkaard is benaderd. 'Dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Of je hebt onder een steen geleefd.'

'Ik heb er na de wedstrijd niet meer mee gezeten. Helemaal niet als je reacties ziet van mensen die nog nooit iets hebben bereikt…'
Virgil van Dijk kreeg na de Premier League-openingswedstrijd van Liverpool (thuis tegen Leeds United, 4-3 winst) behoorlijk wat kritiek over zijn soms wat laconiek ogende optreden. Maar daar heeft hij een broertje dood aan, zo meldt hij. 'Iedereen mag zijn mening hebben. De ene week ben je top, de andere week kun je er niks van. Daar kan ik vrij weinig mee', zegt hij bij Ziggo Sport.

• ADO Den Haag heeft er deze zomer echt alles aan gedaan om Eljero Elia binnen te halen. Het Cars Jeans Stadion kon voor de aanvaller zelfs omgetoverd worden tot een concertzaal, maar Elia ging toch liever naar FC Utrecht.

• Bij Ajax is men het niet gewend om te verliezen: laat staan met dubbele cijfers. De 11-0 nederlaag van de Ajax amateurs tegen DOVO, in de Derde Divisie, is dan ook keihard aangekomen. 'Alles waar we aan werken op de training kwam er vanmiddag uit. Dit niveau moeten we vasthouden', concludeerde DOVO-trainer Scott Calderwood in gesprek met De Gelderlander met gevoel voor understatement. 

© Ajaxzaterdag.nl

• We blijven nog even in Amsterdam. Vandaag vijftien jaar geleden maakte Jan Vertonghen tegen SC Cambuur het doelpunt waar hij in zijn loopbaan het vaakst aan herinnerd wordt. 

• Sergio Reguilón was nog maar een jeugdspeler toen Gareth Bale in 2014 de grote ster was bij Real Madrid en poseerde verlegen voor een foto met de Welshman. 'Een van de mooiste dagen van mijn leven', schreef Reguilón toen. Zaterdag werd hij samen met Bale gepresenteerd bij Tottenham Hotspur. 

'Ze kiest niet de linksback, maar ik ben blij dat ik iemand thuis heb zitten met wie ik het over dit soort dingen kan hebben.'
Frank Lampard krijgt bij het managen van Chelsea hulp van zijn vrouw Christine, een bekende televisiepersoonlijkheid in Engeland. 'Ik leg veel dingen bij haar neer', zei Lampard. 'Ik heb een geweldige staf, maar Christine biedt me een andere kijk op zaken. Ik heb een speler die niet is komen opdagen voor een training, maar ik heb hem wel nodig in het weekend. Hoe denk jij daarover? Christine vraagt zich dan af of de speler een vrouw of vriendin heeft. Is er een probleem? Misschien moet je er eens met haar over praten.'

Patrice Evra was zaterdag de analist voor het duel tussen Manchester United en Crystal Palace en bracht Sky Sports behoorlijk in verlegenheid, toen hij de vermeende affaire van voormalig United-speler Wilfried Zaha met de dochter van David Moyes oprakelde. Sky Sports bood direct zijn excuses aan. 

• Een blik op de kalender leert ons dat er vandaag heel wat taart wordt uigedeeld in de voetbalwereld. Erwin Koeman (59), Julian Draxler (27), Richard Witschge (51), Henrik Larsson (49), Rob Holding (25), Mohammed Allach (47), Ron Willems (54) en Reza Ghoochannejhad (33) zijn een jaartje ouder geworden. Van harte, heren!

• Ook Dries Mertens heeft goede gevoelens bij de twintigste dag van september. Vandaag drie jaar geleden maakte de inmiddels topscorer aller tijden van Napoli deze fraaie goal tegen Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.