Hongarije benadert Rutten voor klus als bondscoach

De Hongaarse voetbalbond heeft Fred Rutten benaderd om per direct bondscoach te worden van de nationale ploeg. De afgelopen zomer bij Vitesse vertrokken trainer wil echter wachten tot het nieuwe jaar voor hij aan een nieuwe klus begint.

Hongarije benadert Rutten voor klus als bondscoach

Rutten stond sinds het seizoen 2006/07 bijna onophoudelijk langs de lijn als hoofdtrainer bij FC Twente (2006-08), Schalke 04 (2008-09), PSV (2009-2012) en Vitesse (2012-13) en heeft met zijn familie afgesproken dat hij zijn trainersloopbaan op zijn vroegst op 1 januari 2014 weer hervat. Om die reden ging hij ook al niet in op aanbiedingen van AZ en 1. FC Nürnberg.

Mocht Hongarije de eis van Rutten respecteren, dan ziet de vijftigjarige Wijchenaar evenwel voldoende perspectieven om aan zijn eerste klus als bondscoach te beginnen. 'Hongarije is een land met veel potentie. Er lopen veel talenten rond en het zou een mooie optie voor me kunnen zijn', stelt hij tegenover Voetbal International.

Voetsporen
Mochten Rutten en de Hongaarse voetbalbond een akkoord bereiken, dan zou hij in de voetsporen treden van Erwin Koeman. De huidige trainer van RKC Waalwijk was tussen 2008 en 2010 de eerste Nederlander die de leiding had over de vice-wereldkampioen van 1938 en 1954.

De laatste keer dat Hongarije zich voor een groot toernooi plaatste dateert echter van het WK van 1986 in Mexico. Tijdens de afgelopen kwalificatiecampagne weerhield Oranje de Hongaren van deelname aan de play-offs door in De Arena met 8-1 te winnen. Vervolgens stapte Sandor Egervari op als bondscoach.

Met het oog op het EK van 2016, waar voor het eerst in de historie 24 landen aan deelnemen, lijkt kwalificatie echter een reëel doel. Gaat Rutten die uitdaging aan, dan komt hij met Balázs Dzsudzsák een oude bekende tegen. De 26-jarige vleugelspits speelde tussen 2009 en 2011 onder Rutten bij PSV. (Frans van den Nieuwenhof)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen