Honda luistert vreemd debuut bij Botafogo op met een goal

Reacties

Keisuke Honda heeft zijn eerste goal voor het Braziliaanse Botafogo gemaakt. In het duel met Bangu maakte de 33-jarige Japanner de enige goal namens zijn ploeg. Genoeg voor de zege was het niet, want na rust maakte Rhainer de gelijkmaker.

Honda luistert vreemd debuut bij Botafogo op met een goal
© Pro Shots

Honda kwam eerder dit seizoen nog uit voor Vitesse. Hij werd in Arnhem herenigd met Leonid Slutsky, die Honda ook bij CSKA Moskou al onder zijn hoede had. Het kwam echter maar tot vier optredens in het shirt van Vitesse. 'Mijn missie was, toen ik hier kwam, om de situatie te veranderen. Dat is mij niet gelukt. Daarbij verliet Slutsky de club en ik voel mij daar verantwoordelijk voor. Daarom vind ik dat ik na de winter niet hier hoor te spelen', legde Honda zijn vliegensvlugge vertrek uit.

© Pro Shots

In Botafogo vond Honda een nieuwe club en daar maakte hij zondag zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Bangu. De Japanner, die met een mondkapje het veld betrad, mocht in de eerste helft een penalty nemen en deed dat succesvol. Hij bracht zijn ploeg daarmee op een 1-0 voorsprong, die na een uur spelen nog zou verdwijnen. Invaller Rhainer maakte namelijk één minuut na zijn invalbeurt de 1-1.

Er waren vanwege het coronavirus geen supporters aanwezig bij het Botafogo-debuut van Honda, die voorlopig ook meteen zijn laatste wedstrijd voor de club heeft gespeeld. De Braziliaanse voetbalbond besloot zondag alle wedstrijden voorlopig op te schorten om zo de verspreiding van het coronavirus verder te voorkomen.

Op Twitter verklaarde Honda zijn succes tijdens zijn debuut: 'Vroeger, toen ik klein was, probeerde ik mezelf tijdens trainen altijd voor te stellen dat er heel veel mensen op de tribunes zaten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.