Honda laat Milan profiteren van remise Sampdoria

AC Milan is de ongeslagen nummer drie Sampdoria genaderd tot op een punt dankzij een mooie zege op Hellas Verona.

Hellas Verona – AC Milan 1-3
In de 85ste minuut kon Keisuke Honda met een gerust hart naar de kant. De Japanse international had met twee treffers AC Milan een geruststellende marge gebracht, nadat het in de 21ste minuut op weg was geholpen door een eigen doelpunt van Rafael Marques. De eretreffer van Hellas-invaller Nicolás López kon de pret niet drukken voor de Rossoneri, die speelden zonder de geschorste Nigel de Jong. Marco van Ginkel kwam evenmin in actie.

Door het resultaat in Bentegodi blijft AC Milan in de race voor een podiumplaats, met een achterstand van vijf punten op koploper Juventus en van één punt op nummer drie Sampdoria. Hellas Verona, voor de wedstrijd op gelijke hoogte met Milan, moet een pas op de plaats maken.

Cagliari - Sampdoria 2-2
Nummer drie Sampdoria heeft de ongeslagen status behouden tegen Cagliari. Maar het resultaat van het uitduel (2-2) was een teleurstelling voor de bezoekers. Niet alleen vanwege het grote verschil op de ranglijst (tien punten) maar ook omdat een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven. De treffers van Manolo Gabbiadini en Pedro Obiang voor rust, bleken na negentig minuten slechts goed voor een punt. Danilo Avelar en Marco Sau brachten in de tweede helft de veerkracht van Cagliari tot uitdrukking in de score.