Højbjerg eerste aankoop van Puel bij Southampton

Reacties

Pierre-Emile Højbjerg vertoont zijn kunsten komend seizoen in de Premier League. Southampton neemt de middenvelder voor een bedrag van naar verluidt vijftien miljoen euro over van Bayern München.

Højbjerg eerste aankoop van Puel bij Southampton

De twintigjarige Højbjerg geldt als een van de grootste talenten van Denemarken en stond er ook bij Bayern München goed op. De Duitse grootmacht wilde de jongeling eigenlijk ook niet kwijt, maar tegen het bod van Southampton kon de club geen nee zeggen. Vorig seizoen kwam Højbjerg op huurbasis bij Schalke 04 tot 23 wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij goed was voor twee assists. Ook FC Augsburg huurde het talent al eens van Bayern.

'Ik praat niet graag over mezelf, maar ik ben een speler die graag aan de bal is en die altijd vecht voor zijn ploeg. In mijn ogen heeft Southampton een hecht team dat in goede en slechte tijden een eenheid blijft. Dat past goed bij mij. Ik werk altijd hard, ben serieus met mijn vak bezig, ben betrouwbaar, loyaal en verslaafd aan winnen', reageert Højbjerg.

De Deense international (17 interlands) is de eerste aankoop van manager Claude Puel bij Southampton, dat Graziano Pellè maandag zag vertrekken. De Franse trainer had ook een belangrijk aandeel in de komst van Højbjerg. 'Hij staat erom bekend dat hij graag met jonge spelers werkt. Dat geeft mij een comfortabel gevoel en was één van de redenen om voor Southampton te kiezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.