Hoffenheim zelfs van de partij in Duitse nationale ploeg

Het succes van 1899 Hoffenheim in de Bundesliga levert mogelijk een primeur op. Bondscoach Joachim Löw heeft twee spelers van de revelatie opgenomen in zijn selectie voor de oefeninterland van Duitsland tegen Engeland op woensdag 19 november.

Hoffenheim zelfs van de partij in Duitse nationale ploeg

Nooit eerder leverde Hoffenheim Duitse internationals. Marvin Compper (foto) en Tobias Weis (beiden 23 jaar) kunnen Hoffenheim bij een debuut in de Mannschaft ook internationaal op de kaart zetten. 'Dit is de erkenning voor het werk van de hele ploeg', prees Hoffenheim-trainer Ralf Rangnick de keuze van Löw.

Weis had de uitnodiging nooit zien aankomen. 'Ik ben compleet verrast', stamelde de middenvelder. Verdediger Compper sprak van een grote eer. 'Ik ben echt apetrots op deze selectie.'

Hoffenheim is nieuw in de Bundesliga en kent een geweldig begin van het seizoen. Na twaalf speeldagen staat de club op de tweede plaats met evenveel punten als koploper Bayer Leverkusen. Maar ook de manier waarop Hoffenheim zijn punten pakt, leverde veel bewondering op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen