Hoffenheim verrast Wolfsburg, Finnbogason redt Augsburg

In de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga zijn de perspectieven voor Hannover 96 na weer een nederlaag verslechterd. 1899 Hoffenheim en FC Augsburg boekten belangrijke resultaten.

1899 Hoffenheim – VfL Wolfsburg 1-0
VfL Wolfsburg heeft in de slag om de Europese tickets een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van trainer Dieter Hecking keek op bezoek bij 1899 Hoffenheim al vroeg tegen een achterstand aan. Het antwoord op de treffer van Andrej Kramaric (foto) van de kwartfinalist in de Champions League bleef ondanks een overwicht achterwege.

Een fraaie duikeling van de scorende Kroaat leek na bijna een uur de wedstrijd in het voordeel van Hoffenheim te beslechten. Maar Wolfsburg-keeper en vermeende dader Koen Casteels zorgde voor gerechtigheid door de penalty van Kevin Volland te stoppen. De misser was extra pijnlijk, omdat de aanvoerder de bal na een kleine ruzie had opgeëist.

Maar de gemiste strafschop had geen gevolgen voor het resultaat. 1899 Hoffenheim hield VfL Wolfsburg van het scoren af en heeft beter zicht gekregen op de veilige plaatsen in de Bundesliga, ook al blijft het voorlaatste in de Bundesliga.

Darmstadt 98 – FC Augsburg 2-2
Zonder de zieke Paul Verhaegh en de geschorste Jeffrey Gouweleeuw liet FC Augsburg zich aanvankelijk van een slechte kant zien. Promovendus Darmstadt 98 had in de eerste helft een ruime marge opgebouwd in de wedstrijd die in het teken stond van het degradatiespook.

Mario Vrancic en Sandro Wagner zorgden voor een comfortabele voorsprong voor Darmstadt, dat uiteindelijk toch genoegen meost nemen met een punt. Na de aansluitingstreffer van Markus Feulner was FC Augsburg in de jacht op de gelijkmaker pas in de laatste minuut succesvol. Alfred Finnbogason (foto) was de gevierde man met het benutten van de strafschop, die was toegekend na een duwfout op Ja-Cheol Koo. Met het punt schieten beide ploegen weinig op. De marge naar de gevreesde zestiende plaats blijft met drie punten namelijk klein.

Ingolstadt 04 – VfB Stuttgart 3-3
Ingolstadt 04 heeft verzuimd de gevarenzone achter zich te laten en zich voorzichtig te melden voor de strijd om de Europese tickets. De promovendus was hard op weg concurrent VfB Stuttgart het nakijken te geven. Maar de gasten verdienden een punt dankzij hun veerkracht.

Voor rust had Filip Kostic namens VfB Stuttgart de openingstreffer van Moritz Hartmann ongedaan gemaakt. Dankzij goals van Matthew Leckie en Dario Lezcano na spelhervattingen in het eerste kwartier na rust leek Ingolstadt de zege niet meer te kunnen ontgaan. Maar na de 3-2 van Lukas Rupp volgde de late gelijkmaker van Daniel Didavi, die een strafschop mocht nemen na een overtreding op Kostic.

Hannover 96 – 1. FC Köln 0-2
Voor Hannover 96 is handhaving steeds verder uit beeld verdwenen. 1. FC Köln drukte de ploeg van trainer Thomas Schaaf nog dieper in de problemen door met 0-2 te winnen in de HDI Arena. Voormalig Hannover-kracht Leonardo Bittencourt was met twee treffer de beul voor de hekkensluiter, die mede door het succes van 1899 Hoffenheim de concurrentie zag uitlopen. Het gat naar de veilige vijftiende plaats is negen punten.