Hoffenheim 'Herbstmeister' na gelijkspel tegen Schalke

Selim Teber heeft ervoor gezorgd dat 1899 Hoffenheim als koploper de winterstop ingaat. De middenvelder schoot uit een vrije trap de gelijkmaker binnen tegen Schalke 04: 1-1.

Kort voor rust had Gerald Asamoah de bezoekers uit Gelsenkirchen op voorsprong gezet. De aanvaller was Marvin Compper en Matthias Jaissle te slim af en bleef koel alleen voor Daniel Haas. Schalke nam de leiding op het moment dat de thuisclub het heft in handen had genomen.

De tweede helft was tumultueus. Jermaine Jones werd na een klein uur met een geelrode kaart van het veld gestuurd. Ook Schalke 04-assistenten Youri Mulder en Michael Büskens moesten van scheidsrechter Peter Gagelmann plaatsnemen op de tribune.

Tegen tien man kwam Hoffenheim tien minuten later op gelijke hoogte. Teber schoot de bal onhoudbaar linksonder in het doel van Manuel Neuer. In de tachtigste minuut ontving ook Orlando Engelaar zijn tweede gele kaart, waardoor Schalke 04 met negen man het restant van de wedstrijd moest uitspelen.

Het bleef bij de treffer van Teber, waardoor Hoffenheim net als Bayern München punten verspeelde. Op basis van zijn doelsaldo, mag Hoffenheim zich Herbstmeister noemen. Het Schalke 04 van trainer Fred Rutten staat halverwege de competitie op een zevende plaats.