Hoffenheim blijft ook na verhuizing thuis ongeslagen

Herbstmeister 1899 Hoffenheim heeft HSV weer afgelost aan kop van de Bundesliga. Hertha BSC maakte in tegenstelling tot Schalke 04 en Bayer Leverkusen geen fout.

Hoffenheim blijft ook na verhuizing thuis ongeslagen

1899 Hoffenheim-Energie Cottbus 2-0 Boubacar Sanogo heeft zich als vervanger van geblesseerde topscorer Vedad Ibisevic direct gemanifesteerd voor 1899 Hoffenheim. De Werder Bremen-huurling tekende na ruim een uur voor de tweede treffer van Bundesliga-koploper tegen Energie Cottbus, dat na 28 minuten op achterstand was gekomen na een inzet met links van Demba Ba.

Met de 2-0 van Sanogo was 1899 Hoffenheim ook verzekerd van de eerste competitiezege in de nieuwe Rhein-Neckar-Arena. De ploeg van trainer Ralf Rangnick zette zo de ongeslagen thuisreeks voort. In de eerste seizoenshelft verloor de Bundesliga-revelatie in Mannheim niet. Tegenvaller was het uitvallen van keeper Timo Hildebrand. De goalie, die in de winterstop naar Hoffenheim kwam, moest na een botsing met Timo Rost met een gekneusde bekken naar de kant.

Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 2-1Dankzij Marko Pantelic heeft Hertha BSC het succes van de eerste seizoenshelft over de winterstop getild. De ploeg van trainer Lucien Favre dankte de 2-1 overwinning op Eintracht Frankfurt aan de productie van de Servische international. Op het door de sneeuwval moeilijk te bespelen veld maakte Pantelic zes minuten na rust de winnende treffer voor Hertha BSC, dat zich door de zege op de tweede plaats terugvindt.

Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 1-1 Nummer vijf Bayer Leverkusen heeft een pas op de plaats moeten maken. Lukas Sinkiewicz, die zijn rentree vierde na een zware knieblessure, was daar mede debet aan. Een fout van de international bood Alexander Frei na 36 minuten de kans de score namens Borussia Dortmund te openen. Patrick Helmes tekende na ruim een uur voor de verdiende gelijkmaker door onachtzaamheid in Dortmund-defensie af te straffen. Beide clubs schieten weinig op met de remise.

Hannover 96-Schalke 04 1-0Schalke 04 heeft de goede prestatie in het Duitse bekertoernooi (4-1 winst op Carl Zeiss Jena) geen vervolg kunnen geven in de competitie. De formatie van trainer Fred Rutten kreeg voldoende kansen, mede dankzij het goede optreden van Jefferson Farfán. Maar uitblinker Hannover 96-keeper Robert Enke bleek een te groot obstakel voor Die Köningsblauen, die tevergeefs het schitterende doelpunt van Pinto probeerden weg te poetsen. Hannover 96 vond met de zege aansluiting bij de veilige middenmoot, waar ook Schalke 04 teleurstellend bivakkeert.

VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 2-0 VfB Stuttgart heeft de pijnlijke uitschakeling in de strijd om de Duitse beker (5-1 thuisnederlaag tegen Bayern) beantwoord met een moeizame zege op Borussia Mönchengladbach. Pas na een uur had de ploeg van trainer Markus Babbel de defensie van de gasten doorbroken. Ondanks een verwoede poging van Roel Brouwers verdween de bal na een schot van Ciprian Marica in het Gladbach-doel. Mario Gomez maakte vier minuten voor tijd een einde aan de Stuttgart-onzekerheid.

Bekijk hier al onze video's