Hoffenheim benoemt 28-jarige trainer als opvolger Stevens

Reacties

Huub Stevens is nog geen dag trainer van 1899 Hoffenheim, of de 61-jarige Limburger weet al wie zijn opvolger is. Na dit seizoen gaat de nummer zeventien van de Bundesliga verder met de pas 28 jaar oude Julian Nagelsmann. De huidige coach van de Onder 19-ploeg zal een contract voor drie jaar tekenen zodra hij zijn diploma's op zak heeft.

Hoffenheim benoemt 28-jarige trainer als opvolger Stevens

Hoffenheim maakte maandag bekend dat Stevens het seizoen met afmaakt als vervanger van Markus Gisdol, zijn voormalige assistent bij Schalke 04. Dinsdag werd de oud-international, die voormalig FC Twente-trainer Alfred Schreuder in zijn kielzog meeneemt, tijdens een persconferentie officieel gepresenteerd als trainer van Die Kraichgauer.

'We hebben Huub Stevens gevraagd of hij zich kon voorstellen de trainerspositie over te nemen. Hij zei direct ja', lichtte technisch directeur Alexander Rosen de komst van de ex-trainer van Schalke 04, 1. FC Köln, Hamburger SV en Hertha BSC toe. 'We hebben met Stevens een oplossing voor dit seizoen gevonden. Hij heeft veel ervaring en kan de ploeg beter maken.'

Stevens komt daarmee in een vergelijkbare rol terecht als bij VfB Stuttgart. Ook bij die club stapte de oud-international de laatste twee seizoenen halverwege in, om Die Schwaben vervolgens ook twee keer voor degradatie te behoeden en vervolgens plaats te maken voor een nieuwe trainer. Ditmaal weet de voormalige verdediger al wie zijn opvolger wordt.

Nagelsmann
Want tegelijkertijd maakte Hoffenheim ook bekend dat het Nagelsmann volgend jaar zal doorschuiven naar het eerste elftal. 'Het was voor ons altijd al duidelijk dat Julian vroeger of later hoofdtrainer zou worden', legde Rosen uit. 'Julian zal een van de jongste Bundesliga-coaches worden, maar wij zijn absoluut overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij is al bijna tien jaar trainer.'

Om Nagelsmann nu al voor de leeuwen te gooien, vond Rosen geen optie. 'Dat was geen thema. We zijn ervan overtuigd dat de constructie met Julian gaat werken. Tot die tijd zijn we er zeker van dat Stevens nu de perfecte oplossing is en het team weer naar successen kan leiden.' Om te beginnen moet dat zaterdag gebeuren, in het uitduel met 1. FC Köln.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.