Hoesen verbijt zich op Griekse bank: 'Dit is het risico'

Reacties

Danny Hoesen verkeert in een moeilijke situatie bij PAOK Saloniki. Huub Stevens nam hem in januari over van Ajax als beoogde nieuwe spits, maar werd kort daarna ontslagen. Sindsdien zit de ex-speler van Fulham en Fortuna Sittard vooral op de bank bij de club uit Thessaloniki.

Hoesen verbijt zich op Griekse bank: 'Dit is het risico'

'Hij mag nu alleen nog maar af en toe invallen. Het is een vervelende situatie voor Danny', aldus zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior tegenover Voetbal International. 'De nieuwe trainer (Georgios Georgadis) heeft ten opzichte van Stevens voor een andere koers gekozen en dat pakt voor Danny op dit moment nadelig uit.' Hoesen (23) speelde pas zeven competitieduels, waarvan slechts drie als basisspeler. Hij scoorde een keer.

'Zo'n scenario is altijd het risico als je naar een land als Griekenland vertrekt. Dat heb ik vooraf met Danny besproken, maar het is gelukkig bij PAOK niet zo erg als ik in het verleden weleens gezien heb. Danny maakt als invaller zijn minuten nog wel en heeft het bovendien goed naar zijn zin met de groep Nederlandstalige jongens bij PAOK. Van zo'n periode wordt hij als mens bovendien alleen maar sterker', vervolgt Ploegsma.

PAOK heeft een optie om Hoesen na dit seizoen permanent over te nemen van Ajax. Ploegsma: 'De club is best tevreden, dus dat zou nog altijd kunnen. Als PAOK niet met Danny verder gaat keert hij gewoon terug naar Amsterdam, want daar heeft hij nog een contract voor een jaar.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's