Hoesen: 'Met drang naar voren spelen tegen Liberec'

Reacties

Danny Hoesen hoopt dat een aanvallende instelling FC Groningen de eerste zege in de Europa League oplevert. De spits maakt zich op voor een basisplaats in de wedstrijd tegen Slovan Liberec.

Hoesen: 'Met drang naar voren spelen tegen Liberec'

De van een hamstringblessure teruggekeerde Danny Hoesen was in het vorige duel met de Tsjechen trefzeker en lijkt dat kunstje donderdagavond te kunnen herhalen. Door de afwezigheid van Michael de Leeuw (schorsing) en Mimoun Mahi (blessure) ligt een basisplaats voor de ex-Ajacied in de punt van de aanval voor de hand. De spits houdt op de site van zijn club een slag om de arm.

'Ik verwacht altijd dat ik ga spelen. Nu we de opstelling nog niet weten, bereidt iedereen zich voor alsof hij speelt. Ik denk dat de trainer er in dit geval zeker verstandig aan doet om de basiself nog niet prijs te geven. Als je door blessures opeens wel start, dan voel je je wel een beetje een B-keus', aldus Hoesen, die dit seizoen tot twaalf optredens kwam, maar niet zeker is van een basisplaats.

Zo moest de 24-jarige aanvaller in de wedstrijd op Tsjechische bodem in eerste instantie genoegen nemen met een reserverol, maar bezorgde hij als invaller zijn ploeg een punt door in de slotminuut gelijk te maken. 'Ik denk dat iedereen door had dat we daar wat wilden halen en die wil spatte er vanaf. De drang naar voren was duidelijk aanwezig en met die instelling willen we donderdag wederom aan de aftrap staan.'

Niet alleen in de voorhoede kampt trainer Erwin van de Looi met personele problemen. Het meespelen van de met knieklachten kampende rechtsback Hans Hateboer is onzeker. 'Hij heeft dinsdag weer gedeeltelijk meegetraind en vandaag weer volledig. Als de knie geen negatieve reactie geeft, dan zit hij morgen bij de achttien', aldus de trainer, die aanvoerder Rasmus Lindgren en Tom Hiariej sowieso vanwege blessureleed mist.

De Groningers gaan in eigen huis op zoek naar de eerste overwinning in de groepsfase van de Europa League. In Poule F staat de bekerwinnaar van het voorbije seizoen met slechts één punt laatste. Liberec doet het een stuk beter als nummer twee beter met een puntentotaal van vier. Koploper Sporting Braga staat na drie winstpartijen op het punt zich te plaatsen voor de volgende ronde, terwijl er voor nummer drie Olympique Marseille (drie punten) werk aan de winkel is. Het duel tussen Groningen en Slovan Liberec begint om 19.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.