Hoedt lijdt weer puntenverlies met Lazio

Reacties

Lazio heeft opnieuw puntenverlies geleden in de Serie A. Uit bij Genoa kwamen de Romeinen niet verder dan 0-0, waardoor plaatsing voor Europees voetbal verder uit zicht raakt.

Hoedt lijdt weer puntenverlies met Lazio

Wesley Hoedt stond in de basis bij Lazio, zoals inmiddels gebruikelijk bij de Romeinen. Na zijn transfervrije komst van AZ afgelopen zomer begon Hoedt als stand-in. Door blessures greep hij zijn kans en nu vrijwel al zijn concurrenten weer fit zijn, mag Hoedt zich nog steeds basisspeler nemen. Stefan de Vrij en Ricardo Kishna ontbraken vanwege blessures, terwijl Edson Braafheid reserve was.

Lazio had een zege keihard nodig om in de buurt van de subtop te blijven, want de Biancocelesti wonnen slechts een van hun laatste vier competitieduels. Lazio kwam voor rust dicht bij een doelpunt, maar een kopbal van Stefano Mauri spatte uiteen op de lat. Aan de andere kant van het veld had Hoedt relatief weinig problemen met Leonardo Pavoletti, met tien doelpunten de meest trefzekere Italiaanse spits in de Serie A.

Na rust kreeg Genoa een behoorlijke kans via Panagiotis Tachtsidis, die Hoedt in de luren legde, maar vervolgens op Federico Marchetti strandde. Lazio had in de slotfase een duidelijk overwicht, maar verder dan wat halve kansen kwamen de gasten niet. Het gat met de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de Europa League, groeit daardoor naar elf verliespunten. Genoa sprokkelt een punt in de strijd tegen degradatie en staat vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.