Hoedt haalt zijn gelijk: 'Ze zeiden dat ik zou wegrotten'

Reacties

In zijn debuutseizoen bij Lazio heeft Wesley Hoedt afgerekend met zijn criticasters. De Nederlandse verdediger jaagt in Rome zijn dromen na.

Hoedt haalt zijn gelijk: 'Ze zeiden dat ik zou wegrotten'

Na krap een half jaar als basisspeler van AZ vertrok Hoedt medio 2015 naar Italië. 'Ik hoorde alleen maar dat ik zou mislukken, zou wegrotten op de bank en voor het geld had gekozen', herinnert de 22-jarige verdediger zich de kritiek van toen. 'Dat is echt wel even moeilijk geweest, dat doet wat met je als je pas twintig bent. Na een tijdje heb ik het kunnen loslaten. Don't prove them wrong, prove yourself right. Dat is mijn motto.'

Hoedt haalde zijn eigen gelijk, want geen enkele Lazio-verdediger maakte afgelopen seizoen zoveel minuten als de Alkmaarder. Ineens verstomde de kritiek. Hij werd zelfs in verband gebracht met Oranje. 'Mooi, hoor. Maar raar dat het zo gaat', vindt Hoedt.

Komend seizoen moet voor Hoedt het jaar van de bevestiging worden. 'En over een paar jaar wil ik net zo goed zijn als Leonardo Bonucci. Toen hij zou oud was als ik nu ben, speelde hij in de Serie B. Kijk waar ik al sta. Anderhalf jaar geleden kende niemand me, en nu heb ik 35 wedstrijden gespeeld voor Lazio. Waar een wil is, is een weg. Dat heb ik in mijn carrière wel laten zien.'

Lees in VI 26 het hele interview met Wesley Hoedt, die vertelt over zijn eerste jaar in Italië en hoopt op een debuut in Oranje. Je kunt de nieuwe VI hier bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.