Hoe Van Gaal werd overtuigd om weer bondscoach te worden

Reacties

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB heeft zich gestoord aan enkele berichten rond de aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach.

Hoe Van Gaal werd overtuigd om weer bondscoach te worden
© Pro Shots

De top van de voetbalbond moest afgelopen zomer in actie komen na het vertrek van Frank de Boer en er werd contact gezocht met de man die al twee keer eerder aan het roer bij Oranje stond. 'In sommige commentaren werd de indruk gewekt dat Eric Gudde en ik op onze knieën naar Portugal zijn gegaan. Wát een onzin', zegt Hoogma in een uitgebreid interview met VI.

'Toen ik Louis belde, waren we meteen welkom. We hebben een presentatie gehouden over hoe alles bij Oranje is georganiseerd. Ik heb verteld over de redenen waarom we voor De Boer hadden gekozen als opvolger van Koeman, wat de evaluatie van het EK had opgeleverd en hoe we verder wilden. Met als kernpunt een duidelijke aansturing van de spelersgroep en de staf. Zoals dat onder Koeman gebeurde. Louis kon zich goed vinden in de plannen en na een dag of tien gaf hij zijn woord.'

Functioneren van de staf
Had Van Gaal veel te eisen wat betreft de samenstelling van de technische staf? 'Nee, we hebben hem verteld hoe goed de staf al enkele jaren functioneert. Veel mensen kende hij ook al. Er was wat ruimte voor veranderingen bij functies waar contracten afliepen. Zoals die van assistent Dwight Lodeweges en keeperstrainer Patrick Lodewijks. Daardoor kon Louis bijvoorbeeld Danny Blind en Frans Hoek meenemen.'

Lees op VI PRO het hele interview met Nico-Jan Hoogma. Over onder meer het EK-fiasco, de toelatingseisen van oud-internationals op de trainerscursus en zijn eigen toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.