Hoe Alberto Moreno zich na een 'dramaseizoen' bij Liverpool revancheert

Reacties

Alberto Moreno is helemaal terug bij Liverpool. Jürgen Klopp voorspelde het deze zomer al en kreeg gelijk. De Spaanse linksback doet een boekje open over zijn revanche na een zeer teleurstellend seizoen.

Hoe Alberto Moreno zich na een 'dramaseizoen' bij Liverpool revancheert

Liverpool nam Moreno in 2014 voor achttien miljoen euro over van Sevilla. Een hoop geld voor een linksback, al is de markt de afgelopen jaren wel veranderd. De Spanjaard kende een prima start in Engeland, maar beleefde afgelopen jaar naar eigen zeggen een dramaseizoen.

Het begon allemaal met de Europa League-finale in mei 2016. Moreno speelde een zwakke wedstrijd tegen zijn oude club Sevilla en was mede schuldig aan de 3-1 nederlaag. Aanvallend was de rappe linkspoot waardevol, maar verdedigend was hij simpelweg beneden de maat. Klopp had er genoeg van en gaf het seizoen erna op de linksbackpositie de voorkeur aan James Milner, van origine een middenvelder.

Deze zomer leek het helemaal einde verhaal voor Moreno toen Liverpool met Andrew Robertson een nieuwe linksachter haalde. Moreno kon naar Napoli, maar The Reds lieten hem toch niet gaan. De 25-jarige Spanjaard zag het als een goed signaal en zette de knop om.

'Het afgelopen jaar was een drama, maar was wel nuttig. Ik ging nadenken en zei tegen mezelf: Alberto wat kun je verbeteren? Het eerste dat ik toen dacht was: verdedigen. Ik ben een verdediger. Dat heb ik veranderd', vertelt Moreno aan The Guardian. 'Ik ben meer gefocust, dat kun je denk ik wel zien, en heb gelukkig nog geen fouten gemaakt. Tijdens mijn eerste jaren bij Liverpool dacht ik alleen maar aanvallen, aanvallen, aanvallen. Nu denk ik: Laten we eerst verdedigen, de nul houden en dan misschien naar voren gaan', aldus de linksback.

'De drang naar voren is er altijd, maar je moet gefocust blijven. Tegenwoordig kijk ik eerst opzij. Alleen als we genoeg verdedigers hebben, ga ik naar voren. Dejan Lovren en Ragnar Klavan helpen daar ook bij, die zeggen: Blijven, Alberto! of Ga maar! Klopp helpt ook, al is het af en toe wel lekker om 45 minuten aan de andere kant van het veld te staan, haha.'

Komende dinsdag keert Moreno met Liverpool terug in Sevilla in het kader van de Champions League. Zaterdag wacht eerst nog een confrontatie met Southampton in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.