Hodgson hekelt 'egoïstische' gedrag van Mascherano

Barcelona en Javier Mascherano prijzen zich gelukkig met hun aanstaande samenwerking. Liverpool-manager Roy Hodgson zet de Argentijn neer als 'egoïst'.

Hodgson hekelt 'egoïstische' gedrag van Mascherano

Liverpool en Barcelona bereikten een principe-akkoord over de transfer van Mascherano. Met de overgang is een bedrag van ruim twintig miljoen euro gemoeid. De Argentijnse middenvelder tekent dit weekend een contract voor vier jaar.

Mascherano hoeft niet op veel sympathie te rekenen van Hodgson. De manager van Liverpool heeft moeite met de 'egoïstische houding' van de Argentijn. 'Het is niet eenvoudig om zijn handelen te verdedigen, omdat professionals worden betaald om te spelen en ze dat moeten doen als ze worden opgeroepen.' Tijdens de onderhandelingen van Liverpool met Barcelona zag Mascherano er geen heil in nog voor The Reds uit te komen. 'Het is een egoïstische actie om te krijgen wat ze willen', zei Hodgson, die als manager van Blackburn Rovers een vergelijkbare situatie meemaakte met Graeme Le Saux. 'Ze verwachten dat de club, en daarbij ook jou als leidend figuur, te buigen en te accepteren dat ze dat gaan doen.'

Mascherano kreeg zijn zin. Liverpool en Hodgson accepteerden met tegenzin het bod van Barcelona. De 26-jarige international, die al maanden in verband werd gebracht met een vertrek van Anfield, wacht een warmer welkom in Barcelona dan afscheid in Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen