HJK Helsinki weer kampioen van Finland

HJK Helsinki is één speeldag voor het einde van het seizoen voor de 21ste keer kampioen van Finland geworden. De grootmacht hoefde er zelf niet voor in actie te komen. Titelconcurrent FC Haka verloor woensdag het inhaalduel met MyPa 47 (0-1) en kan HJK daardoor niet meer achterhalen.

HJK Helsinki weer kampioen van Finland

Voor HJK is het de tweede titel op rij. Ook vorig seizoen won de ploeg uit de hoofdstad de strijd om het kampioenschap van FC Haka. HJK was deze jaargang de meest constante ploeg: ze verloor slechts drie van de 25 competitieduels, incasseerde de minste doelpunten (15) en bleef in haar laatste negen competitieduels ongeslagen.

Van de 48 doelpunten die HJK tijdens dit seizoen produceerde, namen de aanvallers Juho Mäkelä en Valeri Popovitsj er bijna de helft voor hun rekening (beiden elf treffers). Aanvoerder Ville Nylund: 'Sinds juli hebben we uitstekend gespeeld. De verdediging is sterker geworden en voorin zijn we productiever geworden.'

HJK kan dit seizoen nog de dubbel veroveren als het op 1 november de bekerfinale tegen AC Allianssi weet te winnen. Ongeacht het resultaat zal Allianssi, samen met runner-up FC Haka, komend seizoen deelnemen aan het UEFA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's