Hitzfeld ziet Klopp als 'belangrijke kandidaat bij Bayern'

Reacties

Jürgen Klopp zou, nu hij aan het einde van het seizoen stopt als trainer van Borussia Dortmund, een uitstekende kandidaat zijn om de eindverantwoordelijke bij Bayern München te worden. Dat vindt tenminste Ottmar Hitzfeld.

Hitzfeld ziet Klopp als 'belangrijke kandidaat bij Bayern'

Donderdag maakte Klopp bekend na zeven jaar te stoppen bij BVB. Volgens oud-trainer Hitzfeld zou de sympathieke oefenmeester prima bij Der Rekordmeister passen. Saillant, aangezien tussen beide ploegen de nodige spanningen zijn. Bayern nam de laatste jaren namelijk uitblinkers als Mario Götze en Robert Lewandowski over van de rivaal.

Dat moet voor Klopp geen enkele belemmering zijn, vindt Hitzfeld. Niet verwonderlijk: hij begon zijn trainersloopbaan in Duitsland bij Borussia, maar stapte in 1998 over naar Bayern. 'De rivaliteit moet absoluut geen probleem zijn', laat Hitzfeld bij TZ weten. 'Een trainer is een soort huurling, hij wordt aangesteld om successen te behalen. Mocht de mogelijkheid zich voordoen, is Klopp zeker een belangrijke kandidaat bij Bayern.'

Die mogelijkheid is er vooralsnog niet, aangezien Pep Guardiola de scepter zwaait bij Bayern. De Spanjaard heeft nog een contract tot medio 2016 in de Allianz Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.