'Historische' afspraken moeten nieuwe Parma's voorkomen

Reacties

In de toekomst zal een situatie als met Parma niet meer mogelijk zijn in Italië. De Italiaanse bond (FIGC) heeft ingrijpende maatregelen genomen.

'Historische' afspraken moeten nieuwe Parma's voorkomen

'Als het terugbrengen van aantal clubs in de Serie A naar achttien de moeder van alle hervormingen is, dan is dit de vader', zei FIGC-president Carlo Tavecchio. 'Dit is een historische bijeenkomst met de introductie van maatregelen die het Italiaanse voetbal in leven houden.'

De Italiaanse bond gaat komen met een Financial Fair Play-systeem, waarbij clubs voor het seizoen moeten bewijzen dat ze voldoende liquiditeiten hebben om het seizoen af te maken. Bovendien wordt het voorbeeld van Engeland gevolgd. Daar moeten personen bij het verwerven van tien procent of meer van de aandelen van een club een bankgarantie overleggen.

De maatregelen volgen op het faillissement van Parma, dat alleen dankzij een miljoeneninjectie van de andere clubs het seizoen kan afmaken. De problemen van die club spelen al langer. Zo wachten de spelers nog op hun geld sinds juli 2014.

Maar het probleem is breder. 'Italië zit al acht jaar in een recessie. Clubs hebben veel inkomsten zien verdwijnen en hebben te kampen met liquiditeitsproblemen', aldus Tavecchio over de noodzaak van het invoeren van een licentiesysteem. 'Daarom moeten we deze hervorming doorvoeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.