Historisch sterk Monaco komt treffer Toivonen te boven

Reacties

AS Monaco heeft een belangrijke stap gezet richting de Franse landstitel. In eigen huis werd een doelpunt van voormalig PSV’er Ola Toivonen ongedaan gemaakt en nummer elf Toulouse uiteindelijk met 3-1 opzij geschoven.

Historisch sterk Monaco komt treffer Toivonen te boven

Het vorstendom is al enige tijd in de ban van de halve finale van de Champions League. Woensdag (3 mei) speelt Monaco op eigen veld tegen Juventus. Ook trainer Leonardo Jardim houdt rekening met het miljardenbal en dus begon hij het bekerduel met Paris Saint-Germain, van afgelopen woensdag, met een veredeld b-elftal. PSG liep Monaco met 5-0 onder de voet.

Voor het competitietreffen met Toulouse koos Jardim wel voor zijn sterkste elf. Toch hield middenmoter Toulouse tot de rust vrij eenvoudig stand. Sterker nog, na de rust nam het brutaal de leiding. Het was voormalig PSV’er Ola Toivonen die een fout van Jemerson afstrafte. Erg lang kon Toulouse echter niet van de voorsprong genieten: vier minuten na de openingstreffer kopte Kamil Glik de 1-1 binnen.

Monaco ging op zoek naar de volle winst en kreeg die ook. Na 64 minuten was het Kylian Mbappé die uit een moeilijke hoek alweer zijn veertiende van het seizoen maakte. Met nog een kwartier te spelen besliste Thomas Lemar het duel. Bij de tweede paal kon hij een voorzet van Nabil Dirar eenvoudig binnenlopen.

Door de overwinning evenaart Monaco het hoogste puntenaantal uit de clubgeschiedenis. In het seizoen 1960/61 behaalde het ook 83 punten en werd het voor het eerst in de geschiedenis landskampioen. Ook dit jaar lijkt een titel in de maak. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft de club drie punten voorsprong op PSG. Bovendien is het doelsaldo van de Champions League-verrassing vele malen beter dan dat van de naaste belager. In het restant van het seizoen treft Monaco nog AS Nancy, Lille, Saint-Étienne en Stade Rennes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.