Historisch CL-succes verrast Agüero niet: 'Wij horen hier'

Reacties

Manchester City heeft dankzij het uitschakelen van Dinamo Kiev in de achtste finale van de Champions League eindelijk de stap gezet waar het al jaren op hoopt. Sergio Agüero blijft nuchter na het bereiken van de kwartfinale.

Historisch CL-succes verrast Agüero niet: 'Wij horen hier'

Goed was het niet, belangrijk was het wel. City plaatste zich dinsdagavond dankzij een 0-0 gelijkspel, dat volgde na een 3-1 zege in het heenduel, voor het eerst in de clubhistorie voor de kwartfinale van de Champions League. Het zorgt voor blijdschap bij Sergio Agüero, de man die City in het seizoen 2011/12 op de laatste speeldag in de Premier League naar de eerste landstitel sinds 1968 schoot. Ook deze jaargang is de 27-jarige Argentijn nagenoeg onmisbaar met 21 goals in 32 officiële duels.

'Een club als Manchester City hoort thuis in de kwartfinale', zegt de behendige aanvaller op de clubsite. 'Het was een rare wedstrijd. Wij hadden verwacht dat Kiev in de return meer druk zou zetten, maar ze oogden ontspannen. Wij hadden niets te verliezen.' Toch zijn het The Citizens die zeer waarschijnlijk dit seizoen voor het eerst de Engelse eer hoog moeten houden in de Champions League, tenzij Arsenal woensdagavond een 2-0 achterstand wegpoetst op bezoek bij Barcelona.

Het was Barça dat de huidige nummer vier van de Premier League de voorbije twee seizoenen uitschakelde in de Champions League. Manager Manuel Pellegrini gaf al aan dat het de hoogste tijd is voor een gunstige loting voor zijn ploeg, al weten ze bij City ook dat makkelijke tegenstanders zeer schaars zijn in deze fase van het toernooi. 'Als je ver wilt komen, kom je vanzelf ook de sterkste ploegen tegen. Barcelona is samen met Bayern München op dit moment het sterkst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.