Historie geeft Heracles geen schijn van kans tegen Ajax

Reacties

● Ajax heeft aan een punt genoeg om zich voor de 33ste keer te kronen tot landskampioen. Zelfs bij een nederlaag kunnen de Amsterdammers kampioen worden, met als voorwaarde dat Feyenoord in dat geval níet wint van SC Cambuur.

Historie geeft Heracles geen schijn van kans tegen Ajax

● Heracles Almelo heeft  thuis tien duels op rij niet gewonnen van Ajax (G2, V8).

● Uit en thuis wint Heracles al 21 duels op rij niet van Ajax. De laatste competitie-overwinning  is zelfs bijna vijftig jaar geleden, op 21 februari 1965 won Heracles met 1-0 (enige goal werd gemaakt door Hennie van Nee).

● Heracles Almelo kan voor de eerste keer tegenstander zijn in een kampioensduel in de Eredivisie.

● Ajax kan voor het eerst in de clubhistorie vier keer op rij kampioen worden. In het recente verleden lukte PSV het voor het laatst om vier keer achtereen de schaal omhoog te houden (2005-2008).

● Ajax is twintig competitiewedstrijden op rij ongeslagen (W15, G5). De laatste ploeg die Ajax versloeg in de Eredivisie was Vitesse (2 november 2013, 0-1).

● Ajax is als enige ploeg in de Eredivisie nog ongeslagen na de winterstop (W9, G5).

● Opvallend: Ajax won sinds 2010 in de beslissende maanden van de competitie (maart, april en mei) liefst 41 van de 46 duels in die periode (G4, V1). De ploeg verloor alleen van ADO Den Haag in maart 2011 met 3-2.

● Heracles verloor de helft van zijn thuisduels dit seizoen (W4, G4, V8). Alleen hekkensluiter Roda JC verloor ook acht keer in eigen huis.

● Siem de Jong, Kenneth Vermeer, Nicolai Boilesen en Daley Blind zijn de enige spelers in de huidige Ajax-selectie die voor de vierde keer op rij landskampioen kunnen worden.

● De vier genoemde Ajacieden kunnen zich in een opmerkelijk rijtje scharen. Zij kunnen de vierde titel op rij pakken en evenaren dan een rijtje PSV'ers uit het verleden: Heurelho Gomes, Eric Addo, Ibrahim Afellay, Jefferson Farfan, Addick Koot, Jan Heintze, Hans van Breukelen en Erik Gerets. Zij deden dat tussen 1986 en 1989 of 2005 en 2008.

● Heracles Almelo is de enige ploeg in de Eredivisie, die thuis minder punten pakt dan uit (zestien om twintig).

● Heracles gaat dit seizoen slordig met de kansen om. De ploeg staat laatste in het VI-efficiencyklassement: 43 goals op 366 doelpogingen geeft een rendement van 11,75 procent.

● Ajax speelde in de Eredivisie vijftien duels op kunstgras en verloor nog nooit (W12, G3).

● Ajax noteerde vijftien clean sheets in 32 duels (46,9 procent van de gespeelde duels de nul), het hoogste aantal van de Eredivisie. Het clubrecord (twintig clean sheets) uit 2009/10 gaat de ploeg dit seizoen in elk  geval niet evenaren.

● Heracles hield slechts in drie van de gespeelde 32 duels de nul achterin (9,4 procent).

● Bij Ajax scoorden twintig  verschillende spelers dit seizoen, het meeste van de Eredivisie.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.