Hiljemark vervolgt loopbaan bij Palermo

Reacties

Palermo heeft zich versterkt met PSV'er Oscar Hiljemark. De Zweed tekent een vierjarig contract bij de nummer elf van de Serie A.

Hiljemark vervolgt loopbaan bij Palermo

De 23-jarige middenvelder werd onlangs Europees kampioen met Jong Zweden en stond in de belangstelling van diverse clubs. De keuze is gevallen op Palermo. Hiljemark liet eerder al aan Voetbal International weten een overstap naar de Italiaanse middenmoter te zien zitten. 'Het is een prachtige club in een mooie competitie', liet hij weten.

De Scandinaviër maakte in 2013 zijn entree in de Eredivisie. De Eindhovenaren namen hem over van IF Elfsborg. Hiljemark kwam 65 maal in actie voor de Nederlandse titelhouder. Het voorbije seizoen speelde hij, mede door blessureleed, slechts elf competitiewedstrijden.

Bij Palermo is Hiljemark feitelijk de opvolger van een andere voormalige Eredivisionist. Edgar Barreto, tussen 2004 en 2007 speler van NEC, stapte deze zomer transfervrij over naar Sampdoria. De Paraguayaanse international was sinds 2011 actief voor de club uit Sicilië, die tweeënhalf miljoen euro betaalt voor Hiljemark.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.