'Hij heeft alles achter zich gelaten voor dit avontuur'

Reacties

Roda JC-coach Darije Kalezic heeft in VI nogmaals zijn blijdschap uitgesproken over de komst van Rostyn Griffiths (27). De middenvelder verkoos Kerkrade boven meer lucratieve mogelijkheden.

'Hij heeft alles achter zich gelaten voor dit avontuur'

'Hij kon ook naar Sydney FC, de grootste club van Australië, en naar kampioen Melbourne Victory', zegt Kalezic over de middenvelder, die voor een jaar met een optie voor een tweede seizoen tekende. 'Dat hij voor ons heeft gekozen, bewijst dat hij niet uit is op geld, want bij die clubs kon hij veel, veel meer verdienen. En dat hij naar een Europees podium zocht. Hij heeft alles achter zich gelaten voor een avontuur ver van huis, hier wil hij zich bewijzen. Wij zijn heel blij met zijn komst.'

De verdedigende middenvelder komt over uit Australië, maar werd geboren in Engeland en zette daar ook zijn eerste stappen in het betaalde voetbal. Hij stond onder contract bij Blackburn Rovers, al kreeg hij slechts speelminuten tijdens verhuurperiodes bij Accrington Stanley en het Schotse Gretna. Daarna trok Griffiths naar China en Australië. De laatste anderhalf jaar speelde hij voor Perth Glory.

De komst van de middenvelder is ook te danken is aan de contacten van de nieuwe technisch adviseur Han Berger. De Utrechter was de afgelopen vijf jaar technisch directeur van de Australische voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.