Higuaín volgt met hattrick tegen Lazio voorbeeld Maradona

Reacties

Gonzalo Higuaín is zondag in de voetsporen van zijn illustere landgenoot Diego Maradona getreden. De 26-jarige spits uit Argentinië maakte tijdens de 4-2 thuiszege tegen Lazio zijn eerste hattrick in dienst van Napoli.

Higuaín volgt met hattrick tegen Lazio voorbeeld Maradona

Ruim 29 jaar geleden, op 24 februari 1985, maakte ook Maradona zijn eerste hattrick namens Napoli thuis tegen Lazio (4-0). Higuaín stond de voorbije vier duels in de Serie A droog, maar door zijn drie doelpunten van zondag lijkt hij toch op weg om de grens van twintig treffers dit seizoen te doorbreken. In Italië staan namelijk nog vijf speelronden op het programma, terwijl Higuaín op zeventien goals staat. Maradona kwam nooit verder dan zestien doelpunten.

Sterker nog, het komt zelden voor dat een spits van Napoli de grens van twintig treffers slecht. Edinson Cavani, de voorganger van Higuaín, is eigenlijk de grote uitzondering. De afgelopen drie seizoenen scoorde hij respectievelijk 26, 23 en 29 keer. Daarmee dwong hij een transfer af naar Paris Saint-Germain, dat liefst 64 miljoen euro betaalde voor de spits uit Uruguay.

Dat hij de laatste wedstrijden niet gescoord had, deed Higuaín niets. 'Ik blijf altijd kalm, omdat ik weet dat Rafa Benítez vertrouwen in me heeft. Ik ben blij, voor mezelf en voor het team. We hadden een goed resultaat nodig na de nederlaag tegen Parma. Dit keer zat het ons wel mee.'

Met nog vijf duels voor de boeg stevent Napoli af op de derde plaats in de Serie A, waardoor de club komend seizoen zal uitkomen in de voorronde van de Champions League. Nummer twee AS Roma heeft twaalf punten voorsprong, terwijl Fiorentina - dat de vierde plaats bezet - negen punten minder heeft. Tegen die laatste club speelt Napoli op 3 mei de bekerfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.