Higuaín slaat aanval Juve af, Milan morst

Napoli heeft de koppositie van de Serie A verdedigd door een moeizame zege op Carpi. Juventus zette Frosinone opzij, terwijl AC Milan morste tegen Udinese.

Napoli - Carpi 1-0
Vlak voor de aftrap vond er in Stadio San Paolo een massale steunbetuiging plaats aan het adres van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly (foto onder). Hij was in het midweekse duel met Lazio doelwit van racistische spreekkoren, waardoor de wedstrijd zelfs gestaakt werd.

Napoli-spits Gonzalo Higuaín scoort dit seizoen aan de lopende band, maar had tegen Carpi voor rust het vizier tot twee keer toe niet op scherp staan. De koploper van de Serie A beleefde zo een lastige middag tegen de promovendus, die kort na rust in de problemen kwam doordat Raffaele Bianco zijn tweede gele kaart kreeg.

Napoli werd met elf tegen tien steeds sterker en die druk resulteerde in de 69ste minuut in een strafschop, na een overtreding op Koulibaly. Topscorer Gonzalo Higuaín ontfermde zich over het buitenkansje en schoot ditmaal wel feilloos raak. Het was zijn 24ste goal in 24 wedstrijden. Die goal bleek doorslaggevend, waardoor Napoli (56 punten) zijn voorsprong van twee punten op Juventus houdt aan kop van de Serie A. Komende zaterdag treffen beide titelkandidaten elkaar in Turijn.

Frosinone - Juventus 0-2
In navolging van Napoli haalde namelijk ook Juventus (54 punten) de zege binnen. Het is de veertiende opeenvolgende overwinning, waardoor Juventus zijn eigen clubrecord aanscherpte. De club heeft nog maar drie zeges nodig om de langste zegereeks ooit in de Serie A te evenaren, die staat op naam van Internazionale uit het seizoen 2006/07.

Juventus had geen prettige herinningen aan Frosinone, want die club had eerder dit seizoen bijgedragen aan de crisis bij De Oude Dame door op bezoek in Turijn knap een punt te pakken (1-1). Ook op bezoek bij Frosinone had Juventus het lang lastig.

De landskampioen brak de ban pas diep in de tweede helft. Juan Cuadrado opende in de 74ste minuut de score, even nadat een inzet van Paulo Dybala op het aluminium was beland. In de extra tijd was de Argentijn alsnog trefzeker. Hij krulde de bal na een pass van Álvaro Morata met links in de verre hoek.

AC Milan - Udinese 1-1
Udinese kwam in de zeventiende minuut op voorsprong via Pablo Armero. Milan-doelman Gianluigi Donnarumma had tot twee keer toe antwoord op een Udinese-inzet, maar was in derde instantie kansloos bij de inzet van de Colombiaanse verdediger. Milan kwam kort na rust via Mbaye Niang op 1-1, die met links afrondde na een steekpass van Carlos Bacca. Tien minuten voor het einde knalde Andrea Bertolacci tegen de lat namens Milan, dat door de misstap zesde blijft maar al wel zes duels op rij ongeslagen is. Udinese staat veertiende.