Higuaín op schot voor Napoli, Klose redt Lazio

Napoli heeft zondag de Europese teleurstelling weggewerkt ten koste van Hellas Verona. Oudgediende Miroslav Klose deed van zich spreken voor Lazio.

Napoli – Hellas Verona 6-2
Napoli heeft de nare smaak van de nederlaag in de Europa League (2-0 bij Young Boys) weggespoeld met een doelpuntrijke zege op Hellas Verona. De gasten hielden gelijke tred met de twee eerste doelpunten van Marek Hamsik, maar bleven een antwoord schuldig toen de voormalige Real Madrid-aanvallers zich roerden. Gonzalo Higuaín (drie goals, foto) en José Callejon maakten het verschil in de laatste 22 minuten groot.

Lazio – Torino 2-1
Met Stefan de Vrij in de basis en Edson Braafheid op de bank heeft Lazio zijn vierde zege op rij geboekt. De Romeinse ploeg was deze keer te sterk voor Torino. Een fraaie vrije trap van Lucas Biglia brak in de eerste helft de ban in de Italiaanse hoofdstad. Maar de gevierde man bij Lazio was Miroslav Klose. De ervaren Duitse aanvaller stond als invaller een kwartier op het veld, toen hij op aangeven van Andrea Candreva de winnende treffer voor zijn rekening nam. Torino was in de 53ste minuut via Alexander Farnerud op 1-1 gekomen.

Cesena – Inter 0-1
Trainer Walter Mazzarri zal de overwinning op Cesena hebben verwelkomd, maar het is de vraag of het optreden van Internazionale zondagavond zijn positie goed heeft gedaan. De nipte zege was teleurstellend in de wetenschap dat de Nerazzurri na een half uur al een succes niet meer kon ontgaan.

Tot woede van Cesena had scheidsrechter Paolo Mazzoleni namelijk besloten een actie van doelman Nicola Leali te bestraffen met een strafschop én een rode kaart. Doordat Mauro Icardi de buitenkans benutte, tekende zich een ruime overwinning voor Inter af. Maar het bleef bij de magere 0-1, waardoor Inter wel is geklommen naar de achtste plaats in de Serie A.