Higuaín in voetsporen Maradona: 'Kan buitenaards worden'

Reacties

Voor het eerst sinds het tijdperk van Diego Maradona staat Napoli alleen bovenaan in de Serie A. 'Ik ben blij dat ik de fans dit kan geven, maar morgen moeten we weer aan het werk', aldus trainer Maurizio Sarri.

Higuaín in voetsporen Maradona: 'Kan buitenaards worden'

Napoli bleef tegen Internazionale (2-1) al voor de dertiende keer op rij ongeslagen in een competitieduel. Daardoor ging het elftal van Sarri maandagavond Fiorentina en Inter voorbij op de ranglijst. 'Napoli is een prachtige club om te werken, maar een moeilijke om onder controle te hebben', omschreef hij zijn werk op Sky Sport Italia.

Sarri trad pas afgelopen zomer in dienst van de club en is in die tijd vooral onder de indruk geraakt van spits Gonzalo Higuaín (foto). De Argentijn maakte zijn elfde en twaalfde van het seizoen, waarmee hij nu topscorer is in de Serie A. 'Als hij mentaal nog wat sterker wordt, kan hij buitenaards goed worden.' Higuaín sprak zelf van een magische avond voor de club en de fans.

Angst
Met een man meer op het veld, maakte Napoli het zichzelf volgens Sarri in de slotfase nog onnodig moeilijk. 'De angst sloop en beetje in ons spel, misschien ook in combinatie met wat vermoeidheid na onze midweekse partij in de Europa League', verklaarde hij de terugval, die tot de aansluitingstreffer (2-1) van Adem Ljajic leidde.

Inter-coach Roberto Mancini sprak van een onnodig verlies. 'We verdienden deze nederlaaag niet. Daar kunnen we op voortborduren', meende hij. Breekpunt was in zijn ogen ook de rode kaart voor Yuto Nagatomo vlak voor rust. 'Die sloeg nergens op. Zijn eerste geel kreeg hij na een schwalbe van José Callejón. Bij de tweede had hij misschien voorzichtiger moeten zijn.'

En dus staat Napoli na veertien speelronden en voor het eerst sinds 1990 bovenaan, met een punt voorsprong op Inter. Sarri: 'De credits gaan naar de spelers. Mijn taak is het vooral om geloofwaardig over te komen naar de groep toe.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.