Higuaín evenaart stokoud record, Strootman wint

Reacties

AS Roma heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen van AC Milan en deed dat met Kevin Strootman in de basis. Gonzalo Higuaín gebruikte de laatste speelronde om nog maar een record te evenaren.

Higuaín evenaart stokoud record, Strootman wint

Napoli - Frosinone 4-0
Gonzalo Higuaín. De Argentijn is misschien wel de man van het hele Serie A-seizoen. De spits van Napoli maakte er tegen Frosinone drie en eindigt het seizoen daardoor op 36 doelpunten. Daarmee evenaart hij het stokoude competitierecord van voormalig Torino-spits Gino Rossetti, die in het seizoen 1928/29 ook tot 36 goals kwam. Omdat de Serie A pas een seizoen later van start ging, mag Higuaín zich Serie A-recordhouder noemen.

In de 21ste eeuw lukte het alleen Luca Toni (31 goals voor Fiorentina in het seizoen 2005/06) om meer dan dertig goals te maken in de defensief sterke Serie A. Higuaín spotte dit seizoen echter met alle wetten. Dat hij zijn derde doelpunt, de 0-4, ook nog eens maakte met een fraaie omhaal vanaf zestien meter maakte zijn prestatie extra indrukwekkend.

Napoli, waar Marek Hamsík de openingstreffer voor zijn rekening nam, blijft door de zege tweede en plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League. Frosinone neemt als nummer negentien afscheid van de Serie A en speelt volgend seizoen een niveau lager in de Serie B.

AC Milan - AS Roma 1-3
Een topclub is AC Milan misschien nog wel, maar een topelftal heeft de club al jaren niet meer. In eigen huis had de ploeg van interim-trainer Cristian Brocchi geen schijn van kans tegen AS Roma.

Na twee opgelegde kansen te hebben gemist was het in de negentiende minuut alsnog raak voor Roma. Een fraaie assist van Strootman, die in de basis stond, werd tot doelpunt gepromoveerd door de razendsnelle Mohamed Salah, die de trage Milan-verdedigers Alex en Philippe Mexès keer op keer te snel af was.

Uitgerekend Stephan El Shaarawy - hij wordt door AC Milan verhuurd aan AS Roma - besliste het duel na een uur spelen. De aanvaller juichte nauwelijks na zijn treffer, uit respect voor zijn 'oude' club. Vlak na dat doelpunt was de pijp leeg bij Kevin Strootman en mocht Francesco Totti nog even opdraven bij Roma. Hij had met een fraai hakje in de aanval waaruit de 0-3 van Emerson viel nog een belangrijk aandeel. Carlos Bacca redde uiteindelijk de Milanese eer.

AS Roma eindigt het seizoen als nummer drie, Milan als nummer zeven. Dat betekent dat Milan de bekerfinale tegen Juventus moet winnen om nog Europees voetbal te halen. Wanneer Juventus wint, gaat nummer zes Sassuolo Europa in.

Sassuolo - Internazionale 3-1
Inter heeft het seizoen in mineur afgesloten door met 3-1 te verliezen op bezoek bij nummer zes Sassuolo. Matteo Politano was de grote man aan de kant van de thuisploeg, hij maakte de 1-0 en de 3-1.

Na de 2-0 van Lorenzo Pellegrini deed Rodrigo Palacio nog wel iets terug namens Inter, maar het mocht niet meer baten. De Milanezen, die het seizoen afsluiten als nummer vier en volgend seizoen in de Europa League uitkomen, eindigden het duel bovendien met tien man nadat Jeison Murillo met rood (twee keer geel) werd weggestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.