Higuaín bezorgt Real Madrid kleine overwinning

Real Madrid heeft zonder al te veel inspanning Racing Santander aan de kant geschoven. Sevilla bleef in het spoor.

Higuaín bezorgt Real Madrid kleine overwinning

Real Madrid-Racing Santander 1-0Real Madrid, dat aantrad met Royston Drenthe in de basis, kon het eigen publiek niet trakteren op een avond met veel hoogtepunten. In Santiago Bernabéu was alleen een treffer van Gonzalo Higuaín te aanschouwen, waardoor De Koninklijke in elk geval voor een paar uur Barcelona afloste als koploper in de Primera División.

Tenerife–Sevilla 1-2Sevilla blijft in de buurt van de twee Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona. Na de openingstreffer van Diego Perotti verdubbelde Renato vier minuten na rust de marge. Bij het gepromoveerde Tenerife kon trainer Manuel Jiménez vroeg in de tweede helft hoop koesteren op een goed resultaat. De goal van Nino kwam echter te laat om de nummer drie van Spanje te kunnen verrassen.

Deportivo La Coruña-Atlético Madrid 2-1Atlético Madrid kon de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De snelle goal van Sergio Agüero bood de ploeg van trainer Quique Sánchez Flores goede hoop dat het einde van de slechte reeks in zicht was. Maar een dramatisch einde van het duel in Riazor leerde dat de Madrilenen veroordeeld blijven tot de gevarenzone.

Diego Colotto bracht in de twintigste minuut de ploegen op gelijke hoogte. Diep in de blessuretijd ontplofte het duel na een overtreding van Pablo Ibañez op Alberto Lopo, waarvoor scheidsrechter Paradas Romero terecht een strafschop toekende. Andrés Guardado liet de buitenkans niet onbenut en hield Deportivo in de hogere regionen.

Bekijk hier al onze video's