Hiddink wijst na eerste nederlaag op positieve kant

Na vijftien Premier League-duels vond Guus Hiddink als interim-coach van Chelsea zijn Waterloo in het Liberty Stadium. De Achterhoeker weet het verlies tegen Swansea City aan een gebrek aan scherpte.

Hiddink zag zijn ploeg in de eerste twintig minuten verzuimen om een overwicht om te zetten in een doelpunt. 'We waren niet scherp genoeg om het af te maken', gaf Hiddink een verklaring. 'Daarna waren we defensief slecht. Dat bood Gylfi Sigurdsson de uitgelezen kans te scoren.'

De Achterhoeker zag in de tweede helft Chelsea tevergeefs jagen op de gelijkmaker. 'Die hing wel in de lucht. We bleven maar aanvallen. Maar we speelden te gehaast. We waren in het strafschopgebied ook niet scherp genoeg.'

'Elk verlies doet pijn, maar iedereen kent onze situatie', vertelde Hiddink na de 1-0 nederlaag, waardoor een Europees ticket verder uit zicht verdwijnt. 'Ik ga niet klagen over de grote spelers die we missen die het verschil kunnen maken. Het is ook goed om andere spelers aan het werk te zien. Dan kan je ze goed analyseren.'

Hiddink refereerde daarmee aan onder anderen Matt Miazga, Ruben Loftus-Cheek, Kenedy en Bertrand Traoré, die tegen Swansea City als basiskracht of invaller een kans kregen zich te manifesteren.