Hiddink waarschuwt voor naïviteit tegen Spanje

Reacties

Guus Hiddink hoopt vanavond tegen Spanje een volwassen en gelouterd Oranje te zien. 'Ik wil dat we de wedstrijd controleren', zei de bondscoach.

Hiddink waarschuwt voor naïviteit tegen Spanje

Hiddink vindt dat Nederland zich tegen La Roja (aftrap 20.45 uur) internationaal moet manifesteren. 'Daarmee bedoel ik dat ik een elftal wil zien dat durft te voetballen en dat ook echt gaat doen. Ik wil ook verdedigend geen naïviteit meer', vervolgde Hiddink voor de camera's van SBS 6.

Een opvallende rol is tegen Spanje weggelegd voor Daley Blind, die tegen Turkije (1-1) als linksback speelde maar vanavond controlerende middenvelder is. Volgens Hiddink levert Oranje daarmee niet in aan agressiviteit en duelkracht. 'Daley heeft in Engeland geleerd heel kort te dekken en venijnig te spelen. Dat valt me op en dat vind ik mooi. Hij is in een hoger ritme gaan spelen en kan een tackle zetten', ging de bondscoach verder.

Blind en Davy Klaassen opereren tegen Spanje in de rug van Wesley Sneijder. 'Hij gaat dieper spelen', bevestigde Hiddink. 'Je kunt met Wesley heel sterk variëren. Ik ben vanavond ook benieuwd naar Klaassen, hoe hij het gaat doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.