Hiddink waakt voor Letten: 'Midzomervoetbal gevaarlijk'

Reacties

Guus Hiddink onderwerpt het Nederlands elftal aan een lange voorbereiding voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. De bondscoach waakt daarmee voor een zelfde scenario als in zijn eerdere abtstermijn.

Hiddink waakt voor Letten: 'Midzomervoetbal gevaarlijk'

In juni 1995 speelde Oranje onder zijn bewind ook een interland in juni, toen de competities al even stillagen. Nederland verloor toen na een slappe vertoning met 1-0 in Wit-Rusland. 'Midzomervoetbal is gevaarlijk', aldus de bondscoach tegen Voetbal International. Zijn elftal kan zich op 12 juni absoluut geen misstap veroorloven in de strijd om EK-tickets.

Op 25 mei verwacht Hiddink zijn selectie al in Hoenderloo. 'Goed om de jongens dan al even bij elkaar te hebben', meent Hiddink. Oranje traint daar eerst een week, voordat het zich gaat voorbereiden op de oefenwedstrijd tegen de VS, op 5 juni in de Amsterdam Arena. Een week later wacht in Riga de partij tegen de Letten.

Nederland staat derde in Groep A, zes punten achter Tsjechië en vijf achter IJsland. De voorsprong op nummer vier Turkije bedraagt twee punten. De eerste twee plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde in Frankrijk, net als de beste nummer drie. De overige nummers drie spelen barragewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.