HIDDINK VERTREKT ALS BONDSCOACH

Reacties

Guus Hiddink stapt op als bondscoach van het Nederlands elftal. Dit melden bronnen binnen de KNVB. De 68-jarige bondscoach liet onlangs al doorschemeren dat hij overwoog zijn taken als eindverantwoordelijke over te dragen aan assistent Danny Blind.

HIDDINK VERTREKT ALS BONDSCOACH

Op 28 maart 2014 werd bekendgemaakt dat Hiddink terugkeerde als bondscoach. Na het WK in Brazilië volgde de Achterhoeker, eerder in de periode 1994-98 keuzeheer, Louis van Gaal op. Maar een groot succes werd het niet. Van de tien interlands won Oranje er slechts vier. Door de dramatische start van de EK-kwalificatiereeks is het nog maar de vraag of Nederland volgend jaar zomer present is tijdens het toernooi in Frankrijk.

Na de 2-0 overwinning op bezoek bij Letland op 12 juni lieten Hiddink en Van Oostveen al weten dat het eerste jaar van de bondscoach geëvalueerd zou worden. Hiddink liet toen al doorschemeren dat de kans klein was dat hij tijdens de eerstvolgende interlands in september nog op de bank zou zitten. Van Oostveen op zijn beurt liet weten dat bij een vertrek van Hiddink assistent Blind voortijdig naar voren geschoven zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.