media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Hiddink tekent voor twee jaar als bondscoach

Hiddink tekent voor twee jaar als bondscoach

De KNVB en Guus Hiddink hebben hun samenwerking bezegeld met handtekeningen. Ook de assistenten Danny Blind en Ruud van Nistelrooy committeren zich definitief aan Oranje.

Hiddink heeft het contract ondertekend dat hem voor de komende twee jaar bindt aan de KNVB. De nieuwe bondscoach krijgt bij het Nederlands elftal assistentie van Blind (52) en Van Nistelrooy (37), met wie de mondelinge afspraken inmiddels ook schriftelijk zijn bevestigd.

Hiddink wilde ook Jaap Stam aan zijn staf toevoegen, maar de voormalige verdediger is mede met het oog op de interesse van AC Milan en zijn werkzaamheden bij Ajax niet ingegaan op het aanbod. De aankomende bondscoach heeft naar verluidt zich vervolgens gewend tot Jan Wouters. Dit wordt echter door zijn huidige werkgever FC Utrecht ontkend.

Hiddink heeft bewust gekozen voor een contract tot en met het EK van 2016 en nog geen afspraken gemaakt over een eventueel vervolg als technisch directeur bij de KNVB. De bedoeling is dat Blind zijn rol na het toernooi overneemt.

Hiddink en de KNVB zijn nog in gesprek met Frans Hoek over zijn eventuele rol als keeperstrainer. Hoek is ook kandidaat om de huidige bondscoach Louis van Gaal eventueel te volgen naar een nieuwe werkgever.

Daarnaast zijn Hiddink en algemeen directeur Bert van Oostveen nog druk doende met de benoeming van de overige stafleden, onder wie de perschef. Kees Jansma neemt na het WK van Brazilië afscheid.

De officiële presentatie van de nieuwe trainersstaf van het Nederlands elftal wordt deze week verwacht. (Frans van den Nieuwenhof)

Praat mee

Praat mee op VI.nl

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Inloggen / registreren

Laatste nieuws