Hiddink: 'Spanje zal die WK-nederlaag weg willen poetsen'

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink blikte maandagmiddag vooruit op het oefenduel met Spanje van dinsdag, maar uiteraard kwam ook het duel met Turkije nog even aan bod.

Hiddink: 'Spanje zal die WK-nederlaag weg willen poetsen'

Zo sprak Hiddink over zijn keuze voor Ibrahim Afellay en Nigel de Jong, verklapte hij dat Jordy Clasie tegen Spanje in de basis zou gaan starten, ging hij in op zijn opvolger Danny Blind en besprak hij de Spaanse ploeg. De belangrijkste quotes van het perspraatje zijn terug te lezen in de VI Live.

Maar Hiddink keek op de persconferentie maandag ook nog even wat verder terug. Over het afgelopen WK, waar Nederland met 5-1 van Spanje won, zei hij bijvoorbeeld: 'Ik wil niet vervelend doen over die wedstrijd, dat was een prachtige 5-1, maar tot en met de 44ste minuut hadden we als Nederland zijnde ook niet echt een fijn gevoel. Maar Spanje zal die nederlaag morgen heus wel weg willen poetsen.'

Ook de toekomst van Hiddink zelf kwam aan bod. Zijn baan zou enige tijd geleden gered zijn door de raad van commissarissen van de KNVB. Maar, zo pareerde Hiddink: 'Ik heb niemand met speren en knuppels door de bossen in Zeist zien lopen.' Bekijk hieronder enkele fragmenten uit de persconferentie van Hiddink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.