Hiddink roept Van Dijk en Van der Wiel op

Reacties

Debutant Virgil van Dijk en Gregory van der Wiel zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal. Zij vervangen de geblesseerde Jordy Clasie en Ron Vlaar.

Hiddink roept Van Dijk en Van der Wiel op

Voor Van Dijk is het de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor Oranje. De verdediger van Celtic werd afgelopen seizoen al vaak in verband gebracht met het Nederlands elftal, maar werd keer op keer genegeerd door Louis van Gaal. Diens opvolger Hiddink ziet blijkbaar wel toekomst in de ex-speler van FC Groningen.

De pas van een kuitblessure herstelde Van der Wiel is de derde rechtsback in de selectie van Hiddink, die Paul Verhaegh en Daryl Janmaat ook al tot zijn beschikking heeft. Van der Wiel kwam zondagavond nog in actie namens Paris Saint-Germain, waarmee hij Saint-Étienne vermorzelde (5-0).

Feyenoord-middenvelder Clasie, die zondag met de Rotterdammers doelpuntloos gelijkspeelde tegen FC Twente, meldde zich vandaag bij Hiddink af vanwege lichte hamstringklachten. Vlaar liep in het duel Aston Villa-Hull City (2-1) van zondag een blessure op.

Oranje speelt op 4 september een vriendschappelijk uitduel met Italië. Op 9 september volgt een bezoek aan Tsjechië in het kader van de EK-kwalificatiereeks.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.