Hiddink relativeert ongeslagen status: 'Moeten meer winnen'

Reacties

Guus Hiddink kan na acht competitieduels als manager van Chelsea nog bogen op een ongeslagen status. Hij beseft echter dat die reeks de realiteit verbloemt.

Hiddink relativeert ongeslagen status: 'Moeten meer winnen'

'Het klinkt heel goed, dat ik nog ongeslagen ben. Maar als je heel realistisch bent hadden we wel wat meer van die wedstrijden mogen winnen', aldus Hiddink in een vooruitblik op het duel met Newcastle United van zaterdag 18.30 uur. 'Vooral thuis hadden we meer wedstrijden moeten winnen. Tegen Newcastle krijgen we weer een nieuwe kans. Hoe langer je thuis niet wint, hoe minder angst tegenstanders voor je hebben.'

De laatste keer dat The Blues op Stamford Bridge een competitiewedstrijd wonnen, was op 19 december tegen Sunderland, nog voor de komst van Hiddink. Onder de Varssevelder won Chelsea pas twee keer en speelde het zes keer gelijk.

'Als je een tijd niet wint, sluipt er onzekerheid in een elftal. Nu we een tijd niet verloren hebben ligt er een bepaalde basis, maar we moeten nu wel de volgende stap gaan zetten', wijst Hiddink op het belang van zeges.

De ex-bondscoach doet tegen Newcastle nog geen beroep op huurling Alexandre Pato. 'Hij is nog niet fit genoeg.' Eden Hazard nadert na blessureleed wel weer zijn topvorm. 'We hebben een speciaal programma voor hem samengesteld. Hij kan nu al langer en vaker spelen. Hopelijk kan hij tegen Newcastle belangrijk zijn voor ons.'

Masker
Door de ernstige knieblessure van Kurt Zouma, krijgt Matt Miazga een kans in de wedstrijdselectie. De twintigjarige verdediger kwam in de winter over van New York Red Bulls en is international van de Verenigde Staten. Hiddink kan tegen Newcastle wel gewoon beschikken over Diego Costa. De spits brak op de training zijn neus, maar krijgt een masker aangemeten en kan daardoor gewoon spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.