Hiddink rekent: 'We hebben nu 2,8 punten per duel nodig'

Manager Guus Hiddink baalt ervan dat Chelsea de zegereeks van twee duels tegen West Bromwich Albion geen vervolg heeft kunnen geven, maar kan gezien het wedstrijdbeeld leven met het 2-2 gelijkspel.

'Ik denk dat dit een terecht resultaat is', zegt Hiddink op de clubsite. 'We hadden onze mogelijkheden om na de 1-0 wederom toe te slaan, maar dat gebeurde niet. Zij scoorden met twee afstandsschoten, die goals gaven we te gemakkelijk weg.'

De manager waagt zich aan een rekensom. 'We hebben een gemiddelde van 2,8 punten per wedstrijd nodig om de vierde plaats nog te halen. Dat is lastig, we zullen allereerst onze thuiswedstrijden moet winnen.' Hiddink hoopt dat jongelingen een belangrijke rol spelen bij het bereiken van die doelstelling. In de FA Cup-wedstrijd tegen Scunthorpe United (2-0 winst) was het Ruben Loftus-Cheek die gedurende een helft de kans kreeg, woensdagavond viel Kenedy direct na rust in. 'Ze moeten ervaring opdoen en we zitten nu in een periode waarin talenten hun kans kunnen grijpen.'

Frustratie
Diego Costa toonde zich zoals gebruikelijk uiterst strijdbaar in de zoektocht naar doelpunten. De spits ging confrontaties met opponenten niet uit de weg. 'Zijn temperament spreekt me erg aan. Ik heb er geen problemen mee dat hij zijn frustratie toont, als hij de situatie maar onder controle heeft', aldus Hiddink bij Sky Sports.

The Blues moesten het volgens de Nederlander ten onrechte tegen elf man opnemen. 'Het was erg verstandig van Tony (West Brom-manager Pulis, red.) om Claudio Yacob van het veld te halen, want de scheids was dat vergeten.' De middenvelder pakte in de 25ste minuut een gele kaart en ontsnapte vervolgens meermaals aan een tweede prent. Pulis wisselde Yacob na een uur.