Hiddink: 'Ontslag bij Oranje viel zwaar op mijn dak'

Reacties

Guus Hiddink heeft een bitter gevoel overgehouden aan zijn afscheid bij Oranje. De Achterhoeker voelde dat hem geen andere keuze werd gelaten.

Hiddink: 'Ontslag bij Oranje viel zwaar op mijn dak'

Ruim vier maanden na zijn vertrek spreekt Hiddink zijn teleurstelling uit over de gang van zaken rond zijn vertrek als bondscoach. KNVB-directeur Bert van Oostveen en teammanager Hans Jorritsma kwamen naar het Franse vakantiehuis van Hiddink om te zeggen dat er een einde moest komen aan de samenwerking.

'Dat viel me koud op mijn dak. Het was een complete overval. Ik was bozig en zwaar teleurgesteld', zei Hiddink zaterdag tegen Ziggo Sport. Naar zijn idee werd hem geen andere optie gelaten dan te vertrekken. 'Het was een dictaat naar mij. Ik had net het idee dat we aan het opkrabbelen waren. We waren een vechtmachine aan het worden.'

Hiddink had het idee dat Oranje aan de beterende hand was. 'Na een prima WK hadden we een slechte start. Dat gebeurt vaker bij landen, dat zag je bij Duitsland en Spanje. En die hebben een groter potentieel. Maar tegen Spanje, Verenigde Staten en Letland ging het beter. Ik dacht dat we goed de herfst in konden gaan. En dan komen zij aangevlogen. Dat moet je niet doen.'

Onder zijn opvolger Danny Blind ging het niet veel beter met het Nederlands elftal, dat kwalificatie voor het EK in 2016 in Frankrijk misliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.