Hiddink: 'Na een onverwachte situatie gaan we even zitten'

Reacties

Guus Hiddink, die in augustus terugkeert als bondscoach van het Nederlands elftal, vindt het 'begrijpelijk' dat de KNVB nu al zijn opvolger heeft aangesteld in de persoon van Danny Blind.

Hiddink: 'Na een onverwachte situatie gaan we even zitten'

De voormalige Ajacied ligt in die functie vast voor de periode 2016-18, met als eindstation het wereldkampioenschap in Rusland. Tot 2016 treedt Blind op als assistent. Eerst nog tot en met het WK in Brazilië van Van Gaal en daarna van Hiddink.

'En mocht zich ergens, zeer onverwacht, een situatie voordoen dat het niet is gelopen zoals gewenst of dat mensen tegen een ondoordringbare muur zijn aangelopen, dan kun je altijd nog zeggen: We gaan even zitten', stelt Hiddink tegen Voetbal International. 'In mijn beleving moet je in bijzondere omstandigheden met of zonder contract altijd in staat zijn om tussentijds te evalueren, zoals dat met een mooi woord heet.'

'Ik heb begrepen dat Danny het in zijn huidige rol uitstekend heeft gedaan', vervolgt Hiddink. 'Hij organiseert veel en is iemand die hard werkt. Die informatie heb ik uit diverse kanalen en ik heb hem zelf natuurlijk ook een aantal malen gesproken. Nee, zijn kandidatuur was geen keiharde eis van de bond. Deze kwam zo naar voren in de diverse gesprekken, die we samen hadden.' (Frans van den Nieuwenhof)

Lees het volledige artikel over de aanstelling van Guus Hiddink en Danny Blind bij de KNVB deze week in Voetbal International. Bestel hier het nieuwste nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.