Hiddink: 'Mooi dat er nieuwe jongens op de deur kloppen'

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink vindt de trainingsstage van 26 tot 29 mei een uitstekende gelegenheid om Steven Berghuis, Tjaronn Chery en Davy Pröpper te belonen voor het uitstekende seizoen dat ze als speler van respectievelijk AZ, FC Groningen en Vitesse hebben doorgemaakt.

Hiddink: 'Mooi dat er nieuwe jongens op de deur kloppen'

Berghuis en Chery zaten vrijdag voor het eerst in hun loopbaan bij de voorselectie van het Nederlands elftal. Ook Pröpper zag zichzelf weer op de lijst met dertig namen staan. 'Het zijn attractieve, aantrekkelijke spelers. En dit is niet op basis van een prachtgoaltje of een mooi steekpassje, we volgen ze al de hele competitie', legt Hiddink zijn keuze uit in gesprek met FOX Sports.

De 68-jarige keuzeheer wil de nieuwelingen geen druk opleggen. 'Ze hoeven zich niet te bewijzen, want we weten wat ze kunnen. Maar het is goed om die jongens er een keer bij te hebben. Er is niks mooiers dan dat er nieuwe jongens op de deur kloppen en de groep versterken', aldus Hiddink over het drietal.

Of Berghuis en Pröpper de stage kunnen meemaken is door hun eventuele deelname aan de play-offs wel nog onzeker. Dat zal zondag moeten blijken, als de strijd om de derde plaats tussen Feyenoord, AZ en Vitesse wordt beslist.

Midzomervoetbal
Het wordt sowieso een brokkelige voorbereiding op de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (5 juni) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni). Hiddink waarschuwde eerder al voor de gevaren van 'midzomervoetbal', omdat het seizoen er voor sommige spelers dan allang op zit en anderen tot ver in de maand mei of zelfs begin juni nog om de prijzen strijden.

Hiddink ziet het als een uitdaging om zijn internationals onder die omstandigheden klaar te stomen voor het belangrijke bezoek aan Letland. 'Ik kijk er naar uit. We zullen iets moeten bedenken om heel scherp die wedstrijd in te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.