Hiddink komt goed weg met remise tegen Van Gaal

Reacties

Manchester United heeft tegen Chelsea in de extra tijd de zege uit handen gegeven: 1-1. Door een zeer late goal van Diego Costa bleef Guus Hiddink als manager van de Londenaren ongeslagen en kreeg Louis van Gaal voor de tweede keer in korte tijd te weinig in een duel met zijn landgenoot.

Hiddink komt goed weg met remise tegen Van Gaal

Van Gaal dacht de zege op Stamford Bridge al binnen te hebben toen Diego Costa de bal in de 92ste minuut achter David De Gea schoot. De spits worstelde zich langs Cameron Borthwick-Jackson, omspeelde de doelman en tikte de bal vervolgens in het doel.

Daarmee bezorgde hij Chelsea tegen de verhouding in een punt, zoals The Blues op 28 december (0-0) ook al van geluk mochten spreken dat zij gelijkspeelden tegen Manchester United.

United had voor rust het initiatief op Stamford Bridge, maar stichtte behoudens een knal van Anthony Martial (prachtige save Thibaut Courtois) nauwelijks gevaar. Chelsea zette daar een kopbal van Nemanja Matic tegenover, welke op katachtige wijze uit de lucht geplukt werd door David De Gea. Ook had Chelsea een penalty geclaimd na vermeend hands van Daley Blind, maar de bal was niet op de stip gegaan.

Ook na rust was United beter en ditmaal ging dat ook gepaard met doelkansen. Courtois redde geweldig op pogingen van Wayne Rooney en Jesse Lingard, maar moest in de 61ste minuut het antwoord schuldig blijven op een nieuwe poging van laatstgenoemde. Met veel gevoel stuurde Lingard de bal met een halve omhaal in de hoek: 0-1.

Pas na die achterstand verliet Chelsea, dat even eerder Kurt Zouma was kwijtgeraakt met een ogenschijnlijk zware blessure, de defensieve stellingen. De fantastisch keepende De Gea hield United echter lang op de been. Met reddingen op pegels van Branislav Ivanovic (foto boven) en Cesc Fabregas leek hij de zege uit het vuur te slepen, maar Diego Costa bepaalde in extra tijd anders. United, waar Memphis Depay was ingevallen, raakte na de 1-1 dusdanig van slag dat Chelsea zelfs nog een behoorlijke kans kreeg op de winnende goal.

Door de remise is de achterstand van United (vijfde) tot koploper Leicester City dit weekend naar twaalf punten gegroeid. Nummer vier Manchester City bevindt zich op zes punten van Van Gaal en consorten. Chelsea blijft na het zesde gelijkspel in acht wedstrijden onder Hiddink dertiende. The Blues staan zeven punten boven de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.