Hiddink kende twee keer bliksemstart tegen Mexico

Mexico is woensdag tijdens een oefeninterland in De Arena voor de achtste keer de tegenstander van het Nederlands elftal. Vier keer won Oranje, maar nooit met meer dan één doelpunt verschil.

Op zondag 29 juni was Mexico in Fortaleza nog tegenstander van Nederland. In de achtste finale van het WK in Brazilië zegevierde de ploeg van bondscoach Louis van Gaal door treffers kort voor tijd van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Het laatste doelpunt kwam voort uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Arjen Robben.

Guus Hiddink staat woensdag voor de derde keer als bondscoach tegenover Mexico en is nog altijd ongeslagen. Op dinsdag 24 februari 1998 zegevierde Nederland in Miami met 3-2. Na twintig minuten leidde Oranje met 3-0 door twee treffers van Patrick Kluivert en één van Wim Jonk. Francisco Palencia en Alberto Garcia Aspe brachten in het laatste halfuur de spanning nog terug.

Ook op donderdag 25 juni 1998, tijdens de derde groepswedstrijd op het WK (foto midden), kende Nederland een bliksemstart. Oranje had zich al geplaatst voor de achtste finale, maar leidde door treffers van Phillip Cocu en Ronald De Boer in de achttiende minuut met 2-0. Maar opnieuw kwam Mexico uitstekend terug: in het laatste kwartier zorgden Ricardo Pelaez en Luis Hernandez voor het gelijkspel.

Daarna was Mexico nog twee keer tegenstander van Nederland in een vriendschappelijke interland. Onder leiding van bondscoach Marco van Basten won Oranje op 1 juni 2006 met 2-1 van de Midden-Amerikanen. Wesley Sneijder en Robin van Persie, die ook nu tot de selectie behoren, hadden toen een basisplaats. Die laatste zorgde er met twee doelpunten voor dat het Nederlands elftal van bondscoach Bert van Marwijk op 26 mei 2010 in Stuttgart een 2-1 overwinning boekte tijdens het laatste oefenduel met Mexico.