Hiddink houdt vertrouwen in tandem Huntelaar-Van Persie

Reacties

Guus Hiddink gaat de speelwijze van het Nederlands elftal niet omgooien. Dat zei de bondscoach in een vooruitblik op het belangrijke EK-kwalificatieduel met Letland van vrijdag.

Hiddink houdt vertrouwen in tandem Huntelaar-Van Persie

Oranje zakte in het oefenduel met de Verenigde Staten (4-3 nederlaag) van vrijdag opnieuw defensief door zijn hoeven. Ook Hiddink zag dat er veel fout ging, vertelde hij tegen de NOS: 'We hebben een nabespreking van bijna drie kwartier gehad. We hebben ingespeeld op wat er goed ging, maar ook zeker op wat er niet goed ging. Dat nam meer tijd in beslag dan normaal.'

'We creëerden veel kansen. Dat is goed, maar wat me zorgen baart is dat zij heel veel mogelijkheden kregen om te scoren. We hebben de beelden goed teruggekeken. Dan kun je namelijk zien waar je moet pleisteren', vervolgde de bondscoach.

Veel veranderingen gaat Hiddink niet doorvoeren. Hij lijkt opnieuw te kiezen voor een systeem met Klaas-Jan Huntelaar als spits en Robin van Persie daar vlak achter. 'Dat zou zomaar kunnen', glimlachte hij. 'We willen graag met een diepe spits en een man daar omheen voetballen.'

Vlaar
Of Hiddink in Letland kan beschikken over Ron Vlaar is onduidelijk. 'Hij is er een poos uit geweest met een blessure', zei de bondscoach. 'Hij gaat nu weer trainen en het is afwachten hoe hij dat absorbeert.' Met Memphis Depay, die de maandagtraining vanwege enkelklachten liet schieten, verwacht hij geen problemen. 'Hij kan denk ik morgen of anders overmorgen weer meetrainen', sloot Hiddink af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.