Hiddink houdt deur voor Robben op een kier

Reacties

Hoewel bondscoach Guus Hiddink beseft dat de kans minimaal is, wil hij niet uitsluiten dat Arjen Robben mogelijk nog aansluit bij Oranje voor het cruciale duel met Letland. De keuzeheer van het Nederlands elftal waakt ondertussen voor de valkuilen die interlands ná het reguliere seizoen met zich meebrengen.

Hiddink houdt deur voor Robben op een kier

Oranje heeft op 12 juni nog een cruciaal EK-kwalificatieduel op het menu staan met Letland. Een week eerder werkt Nederland in De Arena een oefenduel met de Verenigde Staten af. Hiddink erkent dat Robben daar waarschijnlijk niet bij is, maar houdt de deur voor een verrassende rentree toch op een kier.

'Ik heb contact met hem gehad en in principe zit zijn seizoen erop', vertelt hij aan FOX Sports. 'Maar ik hoop dat mijn woorden gelogenstraft worden, dat zou ik helemaal niet erg vinden. Dat zou namelijk betekenen dat hij op het laatste moment nog kan aanhaken bij Bayern en dus eventueel ook bij Oranje', aldus Hiddink over de aanvaller van Bayern München. De Beierse kampioen speelt dit seizoen alleen nog twee competitieduels met SC Freiburg en FSV Mainz 05.

Vakantie
Eerder waarschuwde Hiddink in gesprek met VI al voor de valkuilen van midzomervoetbal. 'Iedereen heeft zijn hoofd al bij de vakantie', vult hij nu aan. 'De competities zijn afgelopen en de prijzen zijn zo goed als verdeeld. Qua voorbereiding komt het ook niet helemaal goed uit. Diverse spelers moeten eind mei en begin juni nog bekerfinales spelen. Wat dat betreft is het een brokkelige voorbereiding.'

Daarom heeft Hiddink zijn maatregelen genomen. Op 25 mei verwacht hij zijn selectie al in Hoenderloo. 'Het is zaak dat we goed beseffen hoe belangrijk die interland van 12 juni is. Vandaar dat we eind mei al een trainingskamp organiseren voor de spelers die al wél vroeger gestopt zijn. De voorlopige selectie zal daarom ook flink groot zijn omdat er spelers zijn die later aansluiten. Maar uiteindelijk zullen we niet met een groep van dertig man gaan reizen.'

Oranje kan zich op 12 juni absoluut geen misstap veroorloven in de strijd om EK-tickets. Nederland staat derde in Groep A, zes punten achter Tsjechië en vijf achter IJsland. De voorsprong op nummer vier Turkije bedraagt twee punten. De eerste twee plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde in Frankrijk, net als de beste nummer drie. De overige nummers drie spelen barragewedstrijden.

Overigens kreeg Hiddink in zijn eerste ambtstermijn ook te maken met interlands terwijl het seizoen er al op zat. In juni 1995 verloor Oranje toen na een slappe vertoning met 1-0 in Wit-Rusland. 'Midzomervoetbal is gevaarlijk', vertelde de bondscoach daarom al eerder aan Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.