Hiddink heeft dolende Hazard terug tegen Bournemouth

Reacties

Na een absentie van ruim anderhalve maand, kan Eden Hazard zaterdag weer met Chelsea in actie komen tegen AFC Bournemouth. Dat maakte manager Guus Hiddink bekend.

Hiddink heeft dolende Hazard terug tegen Bournemouth

'Hij kan spelen en reist met ons mee naar Bournemouth', aldus Hiddink. 'Een hele wedstrijd komt waarschijnlijk nog wat te vroeg, maar hij is in staat terug te keren. Hij heeft de hele week zonder klachten getraind. Hij zag er levendig uit.'

Hazard kwam sinds begin maart niet meer in actie vanwege een bovenbeenblessure. De Belg kampt dit seizoen met een ongekende vormcrisis. Hij maakte in 26 competitieduels geen enkel doelpunt. Hazard staat daarmee symbool voor het enorme verval van Chelsea dit seizoen. De vorige jaargang had hij namelijk een groot aandeel in het kampioenschap van The Blues door vijftien keer te scoren. Hiddink kan tegen Bournemouth nog niet beschikken over Loïc Rémy en John Terry.

Chelsea lijfde in januari Alexandre Pato op huurbasis in, maar met twee optredens in de hoofdmacht is zijn inbreng zeer beperkt. Of hij na dit seizoen nog bij Chelsea blijft, is dan ook de vraag. 'Daar moet de volgende manager (Antonio Conte, red.) een oordeel over vellen. Hij heeft weinig kansen gehad in het eerste elftal', zegt Hiddink.

Waar Chelsea (tiende) dit seizoen de grote tegenvaller is in de Premier League, is promovendus Bournemouth (dertiende) een positieve verrassing. 'Dit seizoen is een sprookje voor hen', vindt Hiddink. 'Bournemouth wordt goed geleid en ik hoop dat ze ook in het tweede seizoen hun hoofd boven water houden. Het tweede jaar is altijd moeilijker.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.