'Hiddink heeft behoorlijke procedure onmogelijk gemaakt'

Reacties

Gerard Bouwer (72) heeft in een groot interview met Voetbal International kritiek geuit op de aanstaande bondscoach Guus Hiddink. De afzwaaiende commissaris, voorheen lid van het sectie-bestuur van de KNVB, neemt na twintig jaar afscheid bij de voetbalbond.

'Hiddink heeft behoorlijke procedure onmogelijk gemaakt'

Bouwer hekelt de uitlating die Hiddink in de pers deed voordat zijn tweede ambtstermijn als keuzeheer van Oranje bevestigd werd door de KNVB. Vanuit Zeist kwam nog steeds geen officieel bericht, terwijl allang bekend is dat Hiddink Louis van Gaal na het WK zal opvolgen.

'Ik vind dat Guus een behoorlijke procedure onmogelijk gemaakt heeft. Door de publiciteit te zoeken is alles verstoord', vertelt Bouwer. 'Pagina’s vol met Guus en met Cees van Nieuwenhuizen (zaakwaarnemer. red.), dan heb je geen procedure meer.'

Bouwer, zelf niet betrokken bij de aanstelling van Hiddink, kan alleen maar gissen naar de beweegredenen van Hiddink. 'Ik weet het niet. Toen ik dat in de krant las, vond ik het onbegrijpelijk. Maar de KNVB werd er wel mee geconfronteerd. De afgelopen aanstellingen verliepen altijd gladjes, zonder problemen.'

Lees deze week in Voetbal International het uitgebreide afscheidsinterview van Gerard Bouwer, die in twee decennia bij de KNVB het voetbal zag evolueren tot een miljardenindustrie waar makelaars en investeerders de dienst uitmaken. Bestel hier het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.